Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)

Postat de oanapl in Prajituri
27 Dec 2017 | 6527 vizualizari
Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 75 g mac
  • 75 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • pentru crema:
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet margarina
  • 200 g piscoturi
  • 100 ml cafea
  • pentru glazura si decor:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 25 g margarina
  • 25 g nuca de cocos (alba si verde)

Mod de preparare

Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mic, pana se rumeneste usor.

Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul ramas, faina, laptele si zaharul vanilat. Pui amestecul pe baie de aburi si amesteci usor pana devine ca o ciulama. Lasi sa se raceasca si incorporezi margarina frecata spuma.

Asezi blatul, intinzi jumatate din crema, dupa care aranjezi unul langa altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele intinzi restul de crema.

 Deasupra torni glazura pregatita astfel: fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pana da in clocot si se ingroasa. Lasi sa se raceasca si torni peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Negresa cu bezea - reteta 400

Postat de Criss

Negresa cu bezea - reteta 400

Intr-un bol se bate untul moale impreuna cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga apoi galbenusurile de oua pe rand si se mixeaza. Se adauga apoi laptele alternand cu faina amestecata cu cacao si...

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa si capsuni

Pentru aluat am prezentat reteta aici : Dupa ce am tinut aluatul la frigider, cam doua ore, l-am impartit in doua si am copt doua foi pe dosul unei tavi de 27/35 cm, aproximativ cate 25 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 23:16
Combinatie interesanta si gustoasa..poate apare iar doamna Tina si iti spune ca nu-i bine asa.....
la 27.12.2017, 23:43
la 28.12.2017, 00:27
la 28.12.2017, 01:48
la 28.12.2017, 06:10

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking