Ingrediente
- pentru blat:
- 7 albusuri
- 100 g zahar
- 75 g mac
- 75 g nuca de cocos
- 2 linguri faina
- pentru crema:
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 30 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pachet margarina
- 200 g piscoturi
- 100 ml cafea
- pentru glazura si decor:
- 4 linguri zahar
- 3 linguri lapte
- 2 linguri cacao
- 25 g margarina
- 25 g nuca de cocos (alba si verde)
Mod de preparare
Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mic, pana se rumeneste usor.
Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul ramas, faina, laptele si zaharul vanilat. Pui amestecul pe baie de aburi si amesteci usor pana devine ca o ciulama. Lasi sa se raceasca si incorporezi margarina frecata spuma.
Asezi blatul, intinzi jumatate din crema, dupa care aranjezi unul langa altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele intinzi restul de crema.
Deasupra torni glazura pregatita astfel: fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pana da in clocot si se ingroasa. Lasi sa se raceasca si torni peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|