Ingrediente
- 400 grame de căpșuni
- 200 ml de lapte dulce
- 25 grame de zahăr tos
- 1 plic de vanilie
- 25 grame de amidon alimentar
- 2 albușuri proaspete
- 2 linguri de zahăr pudră
- Pentru decor:
- pepite de ciocolată
- căpșuni feliate
- ornamente de decor
Mod de preparare
Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.
Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.
Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.
Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,
Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.
Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de capsuni la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|