Ingrediente
- 750 ml de lapte de casa sau bio
- 60 g de zahar
- 100 ml de smantana lichida
- 3 linguri pline de faina de orez (sau 3 linguri de amidon de porumb maïzena)
- 2 linguri de apa de trandafiri
- fructe uscate : fistic, nuci, migdale, fructe de padure Goji ...
Mod de preparare
Prajiti usor intr-o tigaie fisticul, nucile si migdalele. Puneti deoparte.
Puneti la fiert 500 ml de lapte cu smantana lichida.
Diluati faina de orez in laptele ramas.
Adaugati-o in laptele fierbine si amestecati.
Puneti zaharul si fierbeti la foc mic amestecand in continuu pana cand crema se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati apa de trandafiri.
Traditia siriana este de o lasa sa se prinda un pic pe fundul oalei.
Daca o faceti asa nu va trebuie apa de trandafiri, gustul de ars este suficient si foarte apreciat in Siria. Atentie totusi nu trebuie sa fie arsa tare .
Puneti crema in verine si lasati-o sa se raceasca.
Decorati cu fructe uscate cand este complet racita si dati-o la rece.
Serviti rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de lapte orientala / Mhallabiye (Siria)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|