Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Postat de panacris in Dulciuri
8 Iun 2020 | 2075 vizualizari
Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni

Ingrediente

  • Pentru cremă:
  • Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
  • Zahăr 5 linguri,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Amidon 4 linguri,
  • Lapte cca. 300 ml,
  • Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură,
  • Sare iodată ½ linguriță.
  • Pentru topping:
  • Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră).
  • Căpșuni cca. 300 g,
  • Tort jelle roșu 2 pliculețe,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Spiraline de cacao cu umplutură de cocos.

Mod de preparare

  • Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă esența de vanilie și se lasă la răcorit, acoperită pentru a se evita formarea pojghiței specific cremelor cu amidon.
  • Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în două.
  • Tort jelleu, se prepare conform instrucțiunilor de pe ambalaj: într-un ibric se pun 500 ml apă rece, conținutul pliculețelor și zahărul tos, amestecându-se energic până ce se înglobează. Se pune la fiert la foc mediu, amestecându-se continuu. Atenție când ajunge la punctul de fierbere se oprește sursa de căldură și se lasă la răcorit.
  • Se începe montarea: în cupe de sticlă transparente se pun 2-3 linguri de cremă aromată, sâmburi de cacao sau după caz, bucățele de ciocolată neagră.
  • Căpșunile se așează artistic și se acoperă cu jeleul colorat. Se lasă la rece cca. 30 minute înainte de servire.
  • Se ornează cu frunze de mentă, spirale cu cacao și cremă de cocos sau cu ce fel de napolitane aveți prin dulapuri cu dulciuri.
  • Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu samburi de cacao si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema caramel si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si visine

Incepem cu crema , pentru a avea timp sa se raceasca. Intr-un ceaunel, sau o cratita mai groasa, punem zaharul si il transferam pe foc. Il lasam sa se caramelizeze la foc potrivit, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 17:26
Ce bine arată...!
la 08.06.2020, 17:34
Buna!
la 08.06.2020, 19:07
Ce dezmat la Zmei acasa ...
la 08.06.2020, 20:08
la 08.06.2020, 22:06
foarte bun

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking