Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 5 gălbenușuri
- 150 de grame de zahăr tos
- 6 linguri încărcate de amidon alimentar
- 2 plicuri de vanilie
- 75 grame de unt
- 100 grame de stafide
- 2-3 linguri de esență de rom
- Pentru decor:
- 50 grame de ciocolată menaj, cu lapte
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- ornamente decor
Mod de preparare
Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom.
Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile.
Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă compoziția la bain-marie, la foc mic și se amestecă întruna, ca să nu se prindă de fundul, sau de pereții vasului, până ce se îngroașă bine.
Se ia vasul de pe foc și se amestecă în compoziție încă 2-3 minute, până ce se mai răcorește puțin. Se adaugă untul, se omogenizează crema și se toarnă caldă în forme.
Se adaugă stafidele, scurse de esența de rom, în fiecare formă și se amestecă, pentru a nu rămâne la suprafață. Se nivelează crema din fiecare porție și se dă la răcoare.
Când crema este rece, se topește ciocolata, cu 1 lingură de ulei, la bain-marie, după care se decorează fiecare porție. Deasupra se pot presăra ornamente decor.
Se dă la rece, până la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|