Desert crema de zahar ars

Postat de CameliaComan in Dulciuri
28 Mai 2017 | 12686 vizualizari
Desert crema de zahar ars

Este prima data cand pregatesc crema de zahar ars. Am intampinat ceva probleme pe parcursul pregatirii, deoarece nu am avut o oala adecvata in care sa topesc zaharul si in care sa coc crema de zahar ars.  Eu am topit zaharul intr-o carticioara, iar apoi l-am transferat intr-o tava rotunda. S-a intarit foarte repede zaharul, astfel ca am fost nevoita sa introduc tava in cuptor sa se incalzeasca, iar apoi sa termin operatiunea de uns peretii vasului cu zaharul topit.  Recomand sa topiti zaharul in acelasi vas in care o sa turnati si compozitia de oua. Eu o sa va relatez exact modul in care am pregatit aceasta crema, cu tot cu micile probleme intampinate.  Am reusit sa pregatesc o crema de zahar ars foarte gustosa si cu o consistenta perfecta.  

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 8 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g zahar (pentru caramelizat)
  • 1 litru lapte (3,2 % grasimi)
  • esenta de lamaie sau esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul.

Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate operatiunile de pregatire a cremei. Incepand de la caramelizarea zaharului,  pana la ungerea peretiilor si pana in momentul in care introduceti vasul in cuptor.  Eu nu am avut acest vas si m-am chinuit putin.

Zaharul topit trebuie sa aiba culoarea aurie, si nu o culoare maronie. In cazul in care zaharul capata culoarea maronie, atunci va avea un gust amar.

 Intre timp, pregatim compozitia de oua. Intr-un bol punem ouale, zaharul si zaharul vanilat. Mixam aproximativ 2 minute. Adaugam treptat laptele impreuna cu esenta de vanilie sau esenta de lamaie. Eu am folosit esenta de lamaie. Mixam putin la viteza minima. Dupa ce zaharul s-a topit, trebuie sa il transferam in vasul folosit pentru coacere (voi puteti sa ungeti vasul in care ati topit zaharul, daca are dimensiunile perfecte, fara sa mai fie nevoie sa il transferati). Neaparat trebuie sa folositi manusi, deoarece zaharul topit este mai periculos ca uleiul incins. Punem zaharul si apoi inclinam tava ca sa ungem peretii pana la jumatate. Aici am intampinat eu aceasta mica problema. Zaharul s-a intarit rapid si nu am apucat sa ung perfect peretii. Am introdus tava in cuptor sa se incalzeasca, iar apoi sa termin operatiunea de uns peretii vasului cu zaharul topit.  Dupa ce am uns peretii, am adaugat compozitia de oua. Introducem tava in cuptorul preincalzit, asezata intr-o tava mare cu apa fierbinte. Apa fierbinte trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii cu crema. Atunci cand apa incepe sa fiarba in tava, copletam cu apa rece. Coacem la 170 grade C, timp de 1 ora si jumatate sau pana se rumneste frumos la suprafata.

Dupa ce crema este coapta, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. O lasam in frigider peste noapte, iar a doua zi o putem servi.

Este un desert fin, gustos si foarte aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert crema de zahar ars

Postat de sufletista

Desert crema de zahar ars

Intr-o tava sau cratita adaugam zaharul pentru caramel si punem pe foc mediu. Amestecam ocazional pana ce se topeste uniform, avand grija sa nu il ardem. Tragem cratita de pe foc si inclinam...

Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de miha

Crema de zahar ars la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2017, 11:46
la 28.05.2017, 11:49
hmm, yammiiii
la 28.05.2017, 12:14
Perfectă!
la 28.05.2017, 12:16
Super!
la 28.05.2017, 13:02
Preferata mea si arata atat de bine!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking