Ingrediente
- Ingrediente pentru foi
- 500 gr faina
- 4 galbenusuri de ou
- putina sare
- smantana cat cuprinde pentru a se forma un aluat
- Ingrediente pentru uns foaia
- 100 gr untura
- 2 pahare de faina
- Ingrediente crema:
- 6 galbenusuri de ou
- 400 gr zahar
- 2 pachete de zahar vaniliat
- 1 litru de lapte
- 130 gr faina
Mod de preparare
Pentru foi se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen si bun de intins. Se intinde o singura foaie care apoi se unge cu ingredientele pentru uns foaia foarte bine apoi se ruleaza foaia si se taie in patru, din aceasta compozitie rezultand patru foi care se intind si se coc pe dosul tavii.
Pentru crema se amesteca cele 6 galbenusuri cu 200 gr zahar si cele 2 pachete de zahar vaniliat. Se pune la fiert 1 litru de lapte impreuna cu galbenusurile frecate , lapte din care se lasa putin pentru a amesteca si faina care apoi se toarna in oala peste galbenusurile de ou amestecand foarte bine. Se fierbe crema pana cand aceasta se ingroasa.
Se lasa la racit.
Intre timp se bat albusurile de ou spuma cu cele 200 gr de zahar, si se amesteca cu compozitia de galbenusuri fiarta si racita.
Cu aceasta crema se umple foile de cremes. Deasupra se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremes de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|