Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

Postat de sufletista in Prajituri
19 Sep 2020 | 2858 vizualizari
Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • 900 aluat de foietaj
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte condesat
  • 1 l lapte
  • 200 g amidon
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 5 galbenusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-un bol dizolvam amidonul cu lapte si galbenusurile,

Intr-o cratita punem restul de lapte cu zaharul  la incalzit,adaugam amestecul de amidon si amestecam continuu pana ce se omogenizeaza

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete la temperatura camerei,esenta de vanilie,acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca foarte bine.

Aluatul de foietaj il impartim in 2(daca nu vine impartit)intindem putin cu sucitorul,aduagam in tava tapetata cu hartie de copt,intepam cu furculita.

Coacem la 200 grade C, cca 10 min pana ce se rumeneste.

Repetam la fel si cu a 2 foaie de foietaj.

Intre timp mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul si devine ferma, adaugam laptele condensat si mixam pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tava adaugam foaia de aluat, frisca, dam la rece 10 min dupa care adaugam crema si deasupra foaia de aluat si dam la rece cateva ore inainte sa fie servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsit cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert bucte cu branza si stafide

Postat de mirela0911

Desert bucte cu branza si stafide

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute. Intr-un bol se pune faina cernuta....

Citeste continuarea

Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911

Desert prajitura Intercontinental

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2020, 17:57
Un deliciu...!
la 19.09.2020, 18:21
la 19.09.2020, 18:59
E foarte bun!
la 19.09.2020, 20:44
Foarte bun!
la 19.09.2020, 21:39
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking