Se amestecă ușor puțin lapte dulce (rece, dar fiert) cu amidonul, până se dizolvă.
Într-o cratiță (cu fund dublu, dacă se poate) se pune restul de lapte, în care se adaugă amidonul dizolvat, cele 5 gălbenușuri și zahărul. Se bate compoziția cu telul, până ce se uniformizează.
Păstaia de vanilie se taie pe lung, se culeg semințele și se adaugă în compoziție.
Se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă crema.
Când crema de vanilie s-a îngroșat, se ia cratița de pe foc și după ce se răcorește puțin, se încorporează untul (se poate folosi chiar și 200 grame de unt), până la uniformizarea totală.
Se pune o folie de plastic direct pe toată suprafața cremei, pentru a nu face crustă și se dă la frigider pentru 30 minute.
Între timp, se dimensionează foile de foietaj în raport cu tava pe care se va monta prăjitura (dacă sunt prea mici se întind cu sucitorul, folosind făină, pentru a nu se lipi).
Se rulează foaia pe sucitor, se întinde pe tava de copt, se înțeapă cu o furculiță, după care se pune în frigider pentru 20-25 minute. După acest interval de timp, se scoate tava cu foietajul din frigider și se dă la cuptor la foc potrivit.
Din când în când se verifică, iar dacă foietajul a crescut, se mai înțeapă cu furculița.
Se lasă tava în cuptor aproximativ 15 minute, până ce foietajul se rumenește frumos.
Se procedează la fel și cu cea de-a doua foaie de foietaj.
După ce s-au copt ambele foi, se așază o foaie pe fundul tăvii, se unge cu cremă de vanilie într-un strat uniform, după care se acoperă cu cea de-a doua foaie.
Se învelește prăjitura cu o folie de plastic și după ce s-a răcit, se dă la frigider până a doua zi, când se scoate, se presară zahăr pudră și se taie în formele dorite.