Ingrediente
- crema:
- 10 linguri faina,
- 1300 ml lapte dulce,
- 10 linguri zahar,
- esenta de vanilie,
- coaja si zeama de la 1 lamaie jumate,
- 200 ml smantana de frisca,
- 250 g unt 82 % grasime
- foi de cremsnit de la Boromir.
- Pentru decor zahar pudra vanilat.
Mod de preparare
Am amestecat faina cu zaharul si cu 250 ml lapte rece, restul de lapte l-am pus la fiert. Cand e aproape de fiert, adaugam faina cu lapte si amestecam inicet sa nu se formeze cocoloase. Tinem pe foc cateva minute cat sa devina o budinca buna. Dam la racit, acoperind craticioara cu folie, ca sa nu faca crusta. Cand s-a racit, mixam untul moale cu budinca, vanilia, coaja si zeama de lamaie si la final punem frisca batuta. Iese o crema fina si aerata.
Scoatem foile si punem pe prima jumatate din cantitatea de crema, punem a doua foaie, acoperim cu crema si asezam la final a treia foaie. Asezam deasupra un taler gros si dam la rece pana a doua zi, pentru fragezire.
A doua zi portionam cremsnitul si pudram bine cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|