Desert crostata cu gem si nuci rumenite

Postat de RODIMUR in Dulciuri
1 Mai 2020 | 2058 vizualizari
Desert crostata cu gem si nuci rumenite

Am făcut această crostată cu gem și nuci rumenite înainte de Paști, pentru că mi se părea soluția cea mai rapidă și mai delicioasă în același timp. În acest an, crostata a înlocuit păștile și cozonacii pe care nu i-am mai făcut, de vreme ce, fiind consemnați la domiciliu, din cauză de pandemie, nu mai puteam să le ofer celor dragi tradiționalele dulciuri pascale...  Am folosit o tavă de unică folosință, cu diametrul de 22 cm.

Ingrediente

  • 300 grame de aluat de foietaj
  • 1 borcan de gem
  • 150 grame de nuci rumenite și mărunțite
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru întins foaia

Mod de preparare

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă.

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii (rotundă, dreptunghiulară, sau pătrată).

Se pune aluatul în tavă și se înțeapă cu furculița.

Se pune deasupra gemul și se nivelează. Se răsfrâng marginile aluatului de jur împrejurul tăvii și apoi se presară nuca rumenită și mărunțită pe toată suprafața cu gem. 

Se unge cu ou bordura de aluat a crostatei.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură mai mare, până ce aluatul crește și se rumenește.

Când crostata este gata, se scoate din cuptor și se scoate din formă, doar după ce s-a răcit complet. Atunci se poate porționa și servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu gem si nuci rumenite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Postat de Valclaudia

Fursecuri de post umplute cu dulceata si seminte de canepa

Margarina la temperatura camerei, se framanta cu un praf de sare, 1/2 plic praf de copt, 2 linguri frisca vegetala, 1 fiola esenta de vanilie si faina proaspat cernuta. Intindem aluatul pe masa...

Citeste continuarea

Cupcakes tiramisu

Postat de rocsi_1612

Cupcakes tiramisu

Briosele: Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit treptat, apoi laptele. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2020, 23:22
minunata
la 01.05.2020, 23:49
la 01.05.2020, 23:50
Mulțumesc frumos, Cătălina!
la 02.05.2020, 07:43
Ce bine arata!Parca si simt gust de nuci rumenite!
la 02.05.2020, 07:51
Buna crostata,trebuie sa fac si eu

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking