Ingrediente
- 300 grame de aluat de foietaj
- 1 borcan de gem
- 150 grame de nuci rumenite și mărunțite
- 1 ou pentru uns
- făină albă pentru întins foaia
Mod de preparare
Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă.
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii (rotundă, dreptunghiulară, sau pătrată).
Se pune aluatul în tavă și se înțeapă cu furculița.
Se pune deasupra gemul și se nivelează. Se răsfrâng marginile aluatului de jur împrejurul tăvii și apoi se presară nuca rumenită și mărunțită pe toată suprafața cu gem.
Se unge cu ou bordura de aluat a crostatei.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură mai mare, până ce aluatul crește și se rumenește.
Când crostata este gata, se scoate din cuptor și se scoate din formă, doar după ce s-a răcit complet. Atunci se poate porționa și servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu gem si nuci rumenite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|