Desert crumble cu cirese si afine

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
29 Iun 2019 | 1855 vizualizari
Desert crumble cu cirese si afine

Crumblel-ul cred ca este desertul ce se face cel mai simplu si cu orice fruct. In doar cateva minute este gata, il dati putin la cuptor si poate fi servit. Este delicios cald, rece, cu frisca sau cu o cupa de inghetata langa! Eu am mai facut de cateva ori, dar niciodata nu i-am facut poze, crezand ca este un desert prea banal. Insa, am observat ca este foarte cautat in acest sezon. O sa va las si varianta mea si sper sa va placa! Daca va place mai dulce, adaugati mai mult indulcitor (zahar)!

Ingrediente

    • 60 gr unt
    • 2 linguri indulcitor pulbere Green Sugar (sau 2 linguri zahar)
    • 5 linguri faina
    • 2 linguri pesmet
    • 2 linguri musli
    • 1 lingurita vanilie

Pentru umplutura:

  • 250 gr cirese
  • 1 lingura indulcitor pulbere Green Sugar (sau 1 lingura zahar)
  • 1 lingura rasa amidon
  • 2-3 linguri afine (congelate am folosit)

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati untul taiat cubulete cu faina si indulcitorul. Adaugati vanilia, apoi pesmetul si musli. Amestecati cu mana, pana obtineti o consistenta nisipoasa. Il dati la rece.

Umplutura: Ciresele le spalati, le scoateti samburii. Le amestecati intr-un vas cu indulcitorul, apoi puneti si amidonul. Pregatiti 3 vase ramekin sau de care aveti. Scoateti aluatul nisipos de la frigider, puneti cate putin in fiecare vas. Acum repartizati ciresele si afinele. Deasupra puneti restul de aluat. Asezati vasele pe o tava. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C. Le lasati pana prind o crusta usor aurie deasupra, cam 20 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu cirese si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Chec pufos cu nuca

Postat de medioto59

Chec pufos cu nuca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat. Separat,intr-un alt bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2019, 19:59
la 29.06.2019, 20:31
Buuun si apetisant,de prezentare ce sa zic?10+!
la 29.06.2019, 20:52
bun bun
la 29.06.2019, 21:53
Arata cam bine curumbelel astea...
la 29.06.2019, 23:49
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking