Desert crumble cu prune si nuci

Postat de merisor67 in Prajituri
22 Aug 2018 | 5138 vizualizari
Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun dintre toate. Cu prune de mai multe feluri, pudrate cu zahăr vanilat și scorțișoară, așezate pe un pat de pesmet cu nucă măcinată, a rezultat un crumble de notă maximă, părerea mea și a celor care l-au savurat.  

Ingrediente

  • Pentru crumble (21 cm diametru formei de copt):
  • 185 g unt (65%)
  • 200 g făină
  • 100 g zahăr
  • un praf sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Pentru umplutură:
  • 500 g prune (de 3 tipuri)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară, pudră
  • 50 g nucă măcinată
  • 50 g pesmet
  • 15 g unt

Mod de preparare

Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor.

Eu am folosit 3 feluri de prune: vinete românești, negre, din cele pentru țuică și Anna Spath, trei arome deosebite cu o dulceață aparte.

Ungem forma de copt cu puțin unt, cam 15 grame am pus eu, apoi presărăm la baza ei nuca măcinată, amestecată cu pesmetul.

Așezăm prunele peste patul de nucă și pesmet și presărăm zahăr vanilat și scorțișoară peste ele.

Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.

Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare și adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi.

Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri, pe care le presărăm peste prune.

Dăm forma la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C, sau până când deliciosul crumble cu prune și nuci, se rumenește bine la suprafață.

Este foarte bun, atât cald, cât și rece.

Opțional, se pudrează cu zahăr.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crumble cu prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pandispan cu cirese

Postat de timea

Pandispan cu cirese

Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale...

Citeste continuarea

Desert brownies cu Nutella

Postat de caroline

Desert brownies cu Nutella

In primul rand untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol, punem untul impreuna cu Nutella si amestecam bine. Intr-un alt bol punem zaharul si ouale si mixam cu ajutorul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2018, 11:44
Delicios!
la 22.08.2018, 11:56
la 22.08.2018, 12:07
Tare bun
la 22.08.2018, 12:33
minunat
la 22.08.2018, 12:35

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking