Desert cu bezea GODINA

Postat de Zamfira in Dulciuri
28 Feb 2016 | 1865 vizualizari
Desert cu bezea GODINA

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

Ingrediente

  • 3 albuşuri
  • 1/2 cană zahăr tos
  • un praf de sare
  • 3 cutii cremă de brânză Philadelphia sau mascarpone
  • 2 linguriţe esenţă de lămâie
  • 150 g smântână
  • 3 linguri zahăr pudră
  • fructe pentru ornat-mandarine, portocale, vişine, kiwi, căpşuni, zmeură, etc.

Mod de preparare

Coşuleţele din bezea 

Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul.

Tapetăm o tavă cu hârtie pentru copt. Punem câteo grămăjoară de bezea pe tavă. Mie mi-au ieşit 12 coşuleţe. Cu lingura formăm mici găurele în mijlocul grămăjoarelor, acel spaţiu va găzdui crema de brânză şi fructele.

tava cu coşuleţe în cuptorul încălzit. Focul trebuie să fie la minim. Tava se pune pe grătarul din mijloc doar pentru 10 minute apoi punem tava pe grătarul de sus iar uşa cuptorului trebuie să fie puţin deschisă. Timp de coacere-uscare a bezelelor între 50-70 minute.

Coşuleţele sunt gata făcute atunci când le simţim tari şi foarte puţin crăpate. După ce stingem focul, coşuleţele din bezea vor rămâne în cuptor până se vor răci.

Crema de brânză

Amestecăm crema de brânză Philadelphia sau o altă brânză fină-mascarone cu zahărul pudră, esenţa de lămâie, apoi adăugăm treptat smântâna.

Umplem fiecare coşuleţ de bezea cu un strat generos de cremă de brânză şi le ornăm cu multe fructe.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bezea GODINA" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Retete similare

Buturuga de Craciun

Postat de RuxyRux

Buturuga de Craciun

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu mere, nuca si gem de prune (de post)

Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.  Intre timp, apa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 28.02.2016, 17:55
Bine ca nu mananca tot ce se posteaza in numele lui, ca nu-i mai intra uniforma pe el in urmatoarele zile...
la 28.02.2016, 17:59
) Cleme..ma astept sa ne ceara o degustare )) si apoi il alergam noi pe el ...
la 28.02.2016, 18:01
ce-mi place combinatia de texturi si de gusturi, iar eu nu sunt fan bezea
la 28.02.2016, 18:01
bunnnnnnnnnnnnnn
la 28.02.2016, 18:02
Cleme)))

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking