Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Postat de mirela0911 in Prajituri
31 Aug 2017 | 9876 vizualizari
Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate

Ca idee am pornit de la tortul Inei https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-de-biscuiti-cu-crema-de-mascarpone-si-finetti-79877.html , dar am preferat sa-l pregatesc altfel, pastrand biscuitii si una din creme, cea maro. Am adaugat si o crema de vanilie, fructe pe ici pe colo, iar rezultatul este unul delicios. 

Ingrediente

Crema de ciocolata:
  • 2 plicuri budinca ciocolata
  • 5 lg zahar
  • 800 ml lapte
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
  • 60 buc biscuiti Petit Beure
  • 5-6 banane (in functie de marime)
  • fructe de padure
Pt. ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se incorporeaza. La fel si esenta de rom. Se lasa deoparte.

Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza biscuitii pe fundul tavii, unul langa celalalt. Bananele se curata de coaja si se taie in trei pe lungime. Se asaza deasupra peste biscuiti. Se toarna apoi budinca de ciocolata si se asaza deasupra un strat de biscuiti.

Crema de vanilie: Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se toarna laptele, se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc. Se lasa pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se omogenizeaza. Se lasa putin la racit apoi se amesteca cu mascarpone.

Peste stratul de biscuiti se presara fructele de padure (eu am avut din congelator) apoi se toarna crema de vanilie. Se niveleaza apoi se pune din nou un strat de biscuiti. Se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate desertul din tava, se asaza pe un platou si se indeparteaza folia.

Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se unge ultimul strat de biscuiti cu toata frisca si se rade ciocolata deasupra. Se da la rece inainte de a fi servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...

Citeste continuarea

Madlene

Postat de merisor67

Madlene

Aducem toate ingredientele la temperature camerei cu cel putin o ora inainte de preparare. Mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la topirea zaharului.  Laptele il punem pe foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2017, 21:45
Eu vreau cu trei creme, ai?
la 31.08.2017, 21:49
Eu-s si mai motata, vreu cu 4 )
la 31.08.2017, 21:49
Cleme, daca pun la socoteala si frisca de deasupra, e cu trei! Poti sa servesti! )
la 31.08.2017, 21:54
Frisca e pentru dupa 12 noaptea....
la 31.08.2017, 22:13
Arată foarte bine!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking