Ingrediente
Crema de ciocolata:
- 2 plicuri budinca ciocolata
- 5 lg zahar
- 800 ml lapte
- un praf de sare
- 50 g ciocolata amaruie
- 1 lgt esenta de rom
Crema de vanilie:
- 2 oua
- 4 lg zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 lg amidon
- 500 ml lapte
- 50 g unt
- 250 g mascarpone
Mai avem nevoie de:
- 60 buc biscuiti Petit Beure
- 5-6 banane (in functie de marime)
- fructe de padure
Pt. ornat:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 lg zahar pudra vanilat
- ciocolata rasa
Mod de preparare
Crema de ciocolata: Se pun 650 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si praful de sare. Restul de lapte se amesteca cu praful de budinca. Cand incepe sa fiarba se toarna amestecul de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Cand este gata se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se incorporeaza. La fel si esenta de rom. Se lasa deoparte.
Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara. Se asaza biscuitii pe fundul tavii, unul langa celalalt. Bananele se curata de coaja si se taie in trei pe lungime. Se asaza deasupra peste biscuiti. Se toarna apoi budinca de ciocolata si se asaza deasupra un strat de biscuiti.
Crema de vanilie: Intr-o oala se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se toarna laptele, se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc. Se lasa pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se omogenizeaza. Se lasa putin la racit apoi se amesteca cu mascarpone.
Peste stratul de biscuiti se presara fructele de padure (eu am avut din congelator) apoi se toarna crema de vanilie. Se niveleaza apoi se pune din nou un strat de biscuiti. Se da la rece pentru cel putin o ora. Eu l-am lasat peste noapte.
Se scoate desertul din tava, se asaza pe un platou si se indeparteaza folia.
Smantana pentru frisca se mixeaza impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se intareste. Se unge ultimul strat de biscuiti cu toata frisca si se rade ciocolata deasupra. Se da la rece inainte de a fi servit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti, doua creme si fructe asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|