Desert cu caise si zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Iul 2021 | 1905 vizualizari
Desert cu caise si zmeura

Azi am prestat un cremsnit si pentru ca am ramas setata ca am foi mari de cremsnit si nu  a fost asa, am facut cam multa crema de vanilie si cum nu era de aruncat decat intr-un alt desert am prestat si un desert pe baza de piscot, caise, zmeura si crema de vanilie cu frisca. Eu am sa scriu reteta de crema la jumatate cat mi-a ramas mie de la cremsnit.

Ingrediente

  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri mari
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 25 g amidon de la Dr. Oetker
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Frisca
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Fructe
  • caise si zmeura
  • Sirop pt inmuiat piscoturile
  • sirop de capsuni diluat cu apa minerala
  • Piscoturi cca 16-20 buc ( in functie de tava in care pregatiti desertul)
  • pepite de ciocolata
  • 2 tavite mici de aluminiu

Mod de preparare

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul si amidonul le-am mixat bine, apoi am diluat cu lapte, am asezat o cratita cu apa pe foc, apoi am asezat castronul cu amestecul de galbenusuri si lapte. Am amestecat continuu pana ce crema a inceput sa se ingroase, la final am adaugat esenta de vanilie. Ca sa racesc mai repede crema am asezat castronul intr-un vas cu apa rece ( o cratita mai mare sau in chiuveta) si am amestecat continuu pana a inceput sa se raceasca.

Sirop : Intr-un bol am adaugat sirop de capsuni si l-am diluat cu apa minerala.

Frisca : Intr-un vas de inox tinut la rece, am adaugat smantana pentru frisca si zaharul vanilat apoi am mixat pana am obtinut o frisca ferma. Jumatate din frisca am incorprat-o in crema de vanilie racita.

 Asamblare : Am folosit 2 tavite de aluminiu de dimensiuni mai mici  ( nu stiu exact dimensiunea, pana la urma fiecare poate s amonteze desertul in ce vas vrea ), am taiat piscoturile la dimensiunea tavitei, am asezat piscoturile pe latime nu pe lungimea tavitei. fiecare piscot l-am inmuiat in sirop apoi le-am asezat in tava, am intins un strat de crema, peste crema am pus feliute de caise, apoi alt strat de piscoturi, crema de vanilie, bucati de caise si deasupra am ornat cu restul de frisca, zmeura , caise si pepite de ciocolata. Am lasat la frigider pentru cateva ore apoi este numai bun de servit. Daca nu aveti rabdare il mancati imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu caise, fistic si iaurt

Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

Aluatul: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate apoi se taie untul bucatele mici. Se framanta apoi se adauga galbenusul. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se leaga aluatul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2021, 17:14
Eu cred ca de asta ai si facut atata crema!
la 04.07.2021, 17:15
bun!
la 04.07.2021, 17:52
Foarte bun!
la 04.07.2021, 17:59
Delicios desert!
la 04.07.2021, 18:25

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking