Desert cu capsuni

Postat de Constelatialeu in Prajituri
21 Mai 2017 | 2834 vizualizari
Desert cu capsuni

Aveam asa o pofta de tiramisu, de cremsnit si de capsuni si oarecum le-am combinat

Ingrediente

  • 400 g aluat foitaj
  • 1 galbenus de ou
  • 8 piscoturi
  • 2 pliculete cu ness+ 1 lingura de coniac+ 2 linguri apa
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua + 1 albus
  • 200 g zahar
  • 250 g smantana dulce ( este foarte groasa)
  • 50 ml lapte
  • 20 g zahar farin
  • capsuni
  • Decor
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Mai intai, lasam sa se dezghete aluatul foitaj, apoi il impartim in 2 parti egale, il asezam in tava de la cuptor, intepam cu furculita si ungem cu galbenus de ou, dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C. Este gata cand se rumeneste si isi dubleaza volumul. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca., apoi taiem fiecare bucata pe orizontala, trebuie sa ne iasa ca o carte deschisa.

Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si albusul de ou, zaharul si amestecam bine, apoi asezam castronul pe baie de abur si amestecam pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca, eu am pus vasul in chiuveta cu apa rece.

In alt castron, punem smantana dulce, zaharul farin si laptele si apoi mixam pana obtinem o frisca consistenta.

In alt castron, punem mascarponele, adaugam crema de oua si omogenizam, apoi incorporam si frisca. Lasam la rece cca. 20 minute, apoi asamblam desertul.

Asezam pe un platou cele doua bucati de foitaj, dupa ce le-am taiat, intindem pe fiecare in parte crema, asezam piscoturile, inmuiate in amestecul de ness, coniac si apa, intre acestea, asezam felii de capsuni, apoi mai intindem un strat de crema, inchidem ''cartea'', iar deasupra ornam cu crema capsuni si ciocolata topita. Lasam la rece cat ne lasa pofta, apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Postat de Bucataras

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni: Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în...

Citeste continuarea

Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute

Postat de Bucataras

Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute

Iata cum se prepara Rețeta de Crostini cu căpșuni, un desert delicios în 10 minute Tăiați pâinea în felii subțiri sau în diagonală, în funcție de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2017, 16:55
Ce la fix am ajuns!
la 21.05.2017, 16:55
vreau si eu sa gust din bunatate!
la 21.05.2017, 17:03
yamiiii
la 21.05.2017, 17:05
Daca vreti zic sa veniti in vizita, ca inca e aproape intact, doar o portie ii lipseste, ca musai trebuia sa gust....
la 21.05.2017, 17:13
Când faci cu fragi să mă chemi )

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking