Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Postat de rocsi_1612 in Mancare copii
26 Mai 2016 | 5740 vizualizari
Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti

Ce faci cand o prietena te suna ca vine pe la tine si tu stii, ca nu ai cu ce o servi? Te gandesti, ce poti pregati intr-un timp scurt. Deschizi frigiderul, vezi ce ai, ce cu ce se combina si repede, repede faci un desert la pahar, ca nu ai timp de copt si bibilit prea mult.

Ingrediente

  • 250 gr iaurt
  • 200 gr smantana de tara
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 gr capsuni + 3 bucati pentru decor
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 150 gr biscuiti cu vanilie
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • frunze de menta

Mod de preparare

Smantana rece o mixam spuma cu zaharul pudra. Adaugam iaurtul, mixam pana este bine incorporat. Punem extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie si le amestecam cu o paleta. Dam crema la frigider 15-20 de minute. Spalam capsunile si le indepartam coditele. Cam 5 capsuni le taiem in feliute subtiri pe lungime, iar restul le taiem cuburi potrivite. Scoatem crema de la frigider dupa ce a trecut timpul, punem capsunile cuburi, le incorporam amestecand usor cu o paleta. Biscuitii ii rupem bucatele. Pregatim cinci cupe, punem pe fundul lor bucatele de biscuiti, iar pe margini asezam felii de capsuni. Punem un strat de crema, iar bucatele de biscuiti si iar crema. Dam desertul la rece 20-30 de minute, apoi il decoram cu jumatati de capsuni si frunze de menta. Ciocolata o topim pe baie de aburi. Cu o lingurita punem ciocolata topita peste fiecare cupa de desert, apoi servim. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu crema de iaurt cu frisca, capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 28 a lui Mai

Postat de Constelatialeu

Desert tort 28 a lui Mai

Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2016, 19:11
Ce va mai destrabalati in deserturi din astea la pahar...ia sa-mi cumpar si eu pahar...0
la 26.05.2016, 19:17
un desert minunat
la 26.05.2016, 19:18
vreau si eu o portie!
la 26.05.2016, 19:35
Stii ca-mi place maxim,asa-i? Bravo Rocsi,la superlativ e
la 26.05.2016, 19:35
Rapide si delicioase deserturile astea!

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking