Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

Postat de cris2711 in Dulciuri
24 Mar 2016 | 3733 vizualizari
Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

Pentru ca maine este  Karfreitag (Vinerea Mare) la evanghelici si familia sotului meu vine la un gratar cu somon, nu puteam sa nu fac si un desert. Am ales sa fac aceasta reteta.

Ingrediente

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 150-200 ml lichior Baileys
  • 1 ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • Amarettini sau Piscoturi sfaramate

Mod de preparare

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca.

Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa.

Eu am pus in 9 borcanele,un strat de crema mascarpone-frisca apoi lichior Baileys, din nou crema, apoi ciocolata rasa deasupra si niste Wibele svabe (un fel de biscuiti-piscoturi in miniatura), se poate decora si cu Amarettini.

Se pune desertul la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sfintisori

Postat de rocsi_1612

Sfintisori

Aluatul: Laptele il incalzim putin, cat sa fie caldut. Intr-un castron amestecam drojdia, cu 1 lingura lapte si o lingura zahar, apoi o lasam 10 minute sa creasca. Ouale le batem spuma cu...

Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti

Postat de sufletista

Desert rulada de biscuiti

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2016, 20:25
Vai, dar cât de puţin se mănâncă pe-acolo, aşa de mici gramajele de la ingrediente şi deja 8 porţii? )
Faină treabă, Cris!
la 24.03.2016, 20:26
Primim si noi?
la 24.03.2016, 20:29
Portioare pentru tine,Padre)
la 24.03.2016, 20:29
Ceva asemanator
la 24.03.2016, 20:30
bun bun

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking