Desert cu pepene galben

Postat de Constelatialeu in Prajituri
7 Iul 2022 | 1744 vizualizari
Desert cu pepene galben

Am cumparat un pepene galben dar nu a fost foarte copt asa ca am zis sa-l transform intr-un desert si asta am si facut. Aveam niste ciocolata cu aroma de migdale si m-am gandit ca merge sa combin pepenele galben cu ciocolata, am plusat si cu un krant de migdale. Am folosit niste forme de silicon in care am pus desertul, sa stea frumos si linistit la congelator vreo 8 ore .

Ingrediente

  • Krant de migdale
  • 100 g migdale taiate marunt
  • 4 linguri de zahar
  • Mouse de pepene galben
  • 150 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 450 g pepene galben
  • 3 galbenusuri
  • 10 g gelatina
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • Decor
  • cirese confiate

Mod de preparare

Krant de migdale : Migdalele le-am maruntit, intr-o craticioara am pus la topit zaharul pana ce a capatat culoarea chihlimbarului, apoi am adaugat migdalele taiate, am omogenizat bine. Am transferat amestecul pe un fund si l-am aplatizat. Am lasat sa se raceasca bine apoi cu un ciocanel am marunti krantul

Mouse de pepene galben : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana pentru frisca am mixat-o. Pepenele l-am decojit, l-am taiat in bucati mai mici si apoi l-am blendat, obtinand un piure. In piureul de pepene galben am pus galbenusurile si am omogenizat, apoi ciocolata, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat bine pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am omogenizat bine, apoi am lasat sa scada temperatura sub 30 grade si am incorporat si smantana batuta. Amestecul obtinut l-am turnat in formele de silicon, am avut o forma mare  si doua mai mici. Deasupra am presarat krant  maruntit, apoi am bagat formele in lada frigorifica pentru min 8 ore. Se scoate cu cateva minute inainte sa fie servit, se mananca rece, ca o inghetata. In cazul in care se doreste sa se manance la temperatura camerei se mai adauga  10 g gelatina in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Postat de mirela0911

Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor

Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In...

Citeste continuarea

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Postat de autodiag

Desert inghetata cu pepene galben si banane

Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2022, 01:21
la 08.07.2022, 08:28
Super!
la 08.07.2022, 09:38
Un deliciu!
la 08.07.2022, 18:48
Bună treabă!
la 09.07.2022, 23:08
Au uuu cum arata !~!!!!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking