Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
26 Apr 2017 | 4888 vizualizari
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

  Delicii de Paste. Un desert rapid, de efect si delicios.

Ingrediente

  • 200 g nuca maruntita
  • 800-900 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g napolitane cu cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri cacao
  • rulouri cu crema de vanilie
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Topim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca.

Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu punem toti biscuitii de la inceput. Adaugam ciocolata topita cu untul si laptele si amestecam. Adaugam si napolitanele maruntite si biscuiti, daca mai este nevoie.Trebuie sa obtinem un aluat destul de dens, dar foarte maleabil.

Intr-o tava cu hartie de copt, presaram biscuiti macinati, apoi intindem un strat subtire din compozitia de biscuiti, apoi asezam rulourile cu crema de vanilie si la final, un nou strat de biscuiti. Stratul 2 de biscuiti, se aseaza putin cate putin, avand grija sa nu deplasam rulourile. La final, distribuim biscuiti macinati si presam usor prajitura.

Pentru crema, topim ciocolata alba cu 100 ml lapte si 50 g unt, apoi adaugam nuca de cocos. Distribuim crema peste prajitura si peste crema, razuim putina ciocolata.

Prajitura se intaraste, daca sta cateva ore la rece si se taie cuburi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Postat de merisor67

Cremes cu foietaj si blat de nuca

Foietajul il coacem pe dosul tavii in care vom pregati si blatul. Intindem cele doua foi de aluat, pe rand, pe dosul tavii unse in prealabil cu putina grasime si le coacem cate 35 de minute la...

Citeste continuarea

Cozonac pascuta

Postat de RuxyRux

Cozonac pascuta

Atunci cand ne apucam de cozonac e bine sa ne rezervam timp numai pentru el .....ingredientele trebuiesc scoase din timp sa nu fie reci de la frigider...sau daca putem sa le incalzim si sa le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2017, 22:24
o bunatate
la 27.04.2017, 00:19
la 27.04.2017, 05:38
ce fain arata!
la 27.04.2017, 07:16
la 27.04.2017, 07:38
Hărnicuță ești!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking