Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

Postat de GeorgianaGrigorescu in Prajituri
26 Apr 2017 | 4905 vizualizari
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

  Delicii de Paste. Un desert rapid, de efect si delicios.

Ingrediente

  • 200 g nuca maruntita
  • 800-900 g biscuiti
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g napolitane cu cacao
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 300 ml lapte
  • 3-4 linguri cacao
  • rulouri cu crema de vanilie
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 100 g nuca de cocos

Mod de preparare

Topim ciocolata cu lapte si pe cea neagra cu cele 200 g unt si 300 ml lapte. Lasam sa se racoreasca.

Amestecam biscuitii si nuca maruntite, cacaua si zaharul pudra intr-un vas incapator. Nu punem toti biscuitii de la inceput. Adaugam ciocolata topita cu untul si laptele si amestecam. Adaugam si napolitanele maruntite si biscuiti, daca mai este nevoie.Trebuie sa obtinem un aluat destul de dens, dar foarte maleabil.

Intr-o tava cu hartie de copt, presaram biscuiti macinati, apoi intindem un strat subtire din compozitia de biscuiti, apoi asezam rulourile cu crema de vanilie si la final, un nou strat de biscuiti. Stratul 2 de biscuiti, se aseaza putin cate putin, avand grija sa nu deplasam rulourile. La final, distribuim biscuiti macinati si presam usor prajitura.

Pentru crema, topim ciocolata alba cu 100 ml lapte si 50 g unt, apoi adaugam nuca de cocos. Distribuim crema peste prajitura si peste crema, razuim putina ciocolata.

Prajitura se intaraste, daca sta cateva ore la rece si se taie cuburi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cozonac brad de Craciun

Postat de oanapl

Desert cozonac brad de Craciun

Amesteci toate ingredientele uscate (zahar, faina, drojdie, sare) intr-un castron incapator. Incalzesti laptele si il adaugi peste amestecul uscat, urmat de 2 galbenusuri si de unt. Amesteci...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si curmale

Postat de papabundetot

Briose cu ciocolata si curmale

Curmalele si ciocolata le-am taiat marunt,am pus in robot ouale intregi,am adaugat zaharul si semintele de vanilie si am amestecat pana cand zaharul s-a topit complet.Am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2017, 22:24
o bunatate
la 27.04.2017, 00:19
la 27.04.2017, 05:38
ce fain arata!
la 27.04.2017, 07:16
la 27.04.2017, 07:38
Hărnicuță ești!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking