Desert baclava

Postat de Pungasa_Rogue in Prajituri
21 Oct 2018 | 1680 vizualizari
Desert baclava

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai facut reteta lui Alex, dar nu stiu de ce nu am si prezentat-o. Deci, pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele lui Alex Teacher https://www.bucataras.ro/retete/baclava-71918.html, ambele fiind aproximativ la fel, iar ideea de a pune nuca in mai multe straturi am preluat-o de la Ela68.  Fata de reteta lui Alex, am folosit cu 200 g mai multa nuca macinata, cu 50 g mai mult unt topit, un mix de condimente, cu 50 g mai putin zahar la sirop si nu am avut apa de trandafiri.  Va asigur, insa, ca baclavaua mea a iesit foarte buna.

Ingrediente

  • Baclava:
  • 1 lingura ulei
  • 1 pachet de foi de placinta (400 g, 12 foi)
  • 250 g unt topit
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
  • 1 plic de "Condimente pentru turta dulce" de la Dr. Oetker (15 g, contine: scortisoara, coaja de portocale, anason, coriandru, enibahar, anason stelat, nucsoara, cuisoare)
  • Sirop:
  • 600 g zahar
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 300 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se aseaza si se ung cu unt topit ultimele patru foi. Se portioneaza placinta si se inlatura surplusul de foi de pe margini. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita.

Intre timp, se pregateste siropul: zaharul, apa si zeama de lamaie se fierb pana cand se topeste zaharul.

Dupa ce placinta este gata, se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste ea. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba siropul, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert Baclava

Postat de xana

Desert Baclava

Pentru a face siropul, punem apa, zaharul si coaja rasa de lamaie pe foc pana se formeaza un sirop, dar destul de lichid. Dam deoparte si adaugam mierea, vanilia si 3 linguri de suc de lamaie....

Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.10.2018, 21:43
la 21.10.2018, 21:52
la 21.10.2018, 22:16
Buna!
la 21.10.2018, 22:17
Foarte gustoasa dar dulce d ete duce....
la 21.10.2018, 22:24
buna buna

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking