Ingrediente
- Baclava:
- 1 lingura ulei
- 1 pachet de foi de placinta (400 g, 12 foi)
- 250 g unt topit
- 500 g nuca macinata
- 3 linguri cu varf de zahar pudra vanilat
- 1 plic de "Condimente pentru turta dulce" de la Dr. Oetker (15 g, contine: scortisoara, coaja de portocale, anason, coriandru, enibahar, anason stelat, nucsoara, cuisoare)
- Sirop:
- 600 g zahar
- 500 ml apa
- 2 linguri zeama de lamaie
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza in ea o foaie de placinta. Se unge cu unt topit. Se mai asaza si se mai ung, pe rand, inca trei foi. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 300 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se mai asaza o foaie de placinta si se unge cu unt, la fel inca una. Se presara 100 g nuca macinata, o lingura cu varf de zahar pudra vanilat si o lingurita cu varf de condimente. Se aseaza si se ung cu unt topit ultimele patru foi. Se portioneaza placinta si se inlatura surplusul de foi de pe margini. Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita.
Intre timp, se pregateste siropul: zaharul, apa si zeama de lamaie se fierb pana cand se topeste zaharul.
Dupa ce placinta este gata, se scoate din cuptor si se toarna siropul cald peste ea. Se lasa sa se raceasca si sa absoarba siropul, apoi se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|