Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Postat de anuta in Prajituri
11 Iun 2019 | 1058 vizualizari
Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Nu rezisti in fata acestui desert de sezon!!!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 150 g margarina topita,
  • suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,
  • 250 g cirese amare,
  • 200 g caise coapte,
  • 300 g zahar

Mod de preparare

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul , apoi se da la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.
Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa, apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult).
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.
Se scoate tava cu cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe, apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de rocsi_1612

Tarta rustica cu prune si nuci

Aluatul: Intr-un bol punem margarina rece taiata cubulete. Adaugam faina, zaharul, zaharul pudra cu pastai de vanilie, sarea, coaja rasa de lamaie si amestecam cu degetelele pana obtinem un...

Citeste continuarea

Pandispan cu visine

Postat de rocsi_1612

Pandispan cu visine

Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei. Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.  Albusurile le mixam cu zaharul pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2019, 09:30
la 14.06.2019, 11:49
la 14.06.2019, 13:46
la 14.06.2019, 20:06
la 14.06.2019, 20:44
Yamiiii, ce delicioase sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking