Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Postat de anuta in Prajituri
11 Iun 2019 | 1146 vizualizari
Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Nu rezisti in fata acestui desert de sezon!!!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 150 g margarina topita,
  • suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,
  • 250 g cirese amare,
  • 200 g caise coapte,
  • 300 g zahar

Mod de preparare

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul , apoi se da la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.
Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa, apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult).
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.
Se scoate tava cu cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe, apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Postat de caroline

Prajitura cu crema mascarpone, ciocolata si capsuni

Blatul :   Intr-un castron punem zaharul impreuna cu untul si mixam bine pana ce totul devine o crema. Untul trebuie scos din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu suc de portocale

Postat de panacris

Desert prajitura cu suc de portocale

Într-un bol încăpător se sparg ouăle,  se adaugă zahărul și se amestecă energic manual sau cu ajutorul unui mixer, până ce se obține o cremă spumoasă. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2019, 09:30
la 14.06.2019, 11:49
la 14.06.2019, 13:46
la 14.06.2019, 20:06
la 14.06.2019, 20:44
Yamiiii, ce delicioase sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking