Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Postat de anuta in Prajituri
11 Iun 2019 | 1073 vizualizari
Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate

Nu rezisti in fata acestui desert de sezon!!!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta,
  • 150 g margarina topita,
  • suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie,
  • 250 g cirese amare,
  • 200 g caise coapte,
  • 300 g zahar

Mod de preparare

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul , apoi se da la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.
Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa, apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult).
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.
Se scoate tava cu cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe, apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.
Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cuiburi cu cirese amare si caise parfumate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

Postat de panacris

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține...

Citeste continuarea

Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura

Prajitura Mon Cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2019, 09:30
la 14.06.2019, 11:49
la 14.06.2019, 13:46
la 14.06.2019, 20:06
la 14.06.2019, 20:44
Yamiiii, ce delicioase sunt!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking