Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
21 Dec 2019 | 3756 vizualizari
Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Incerc sa pregatesc diverse prajituri cu indulcitor, pentru ca imi doresc sa mai renuntam la zahar. Daca tot aveam mai multa nuca de cocos, am zis ca o prajitura cu cocos ar fi grozava, chiar si pentru sarbatori este minunata. Blaturile sunt pufoase, iar jeleu de zmeura cu crema cu nuca de cocos, se combina perfect, dupa parerea mea. Sper sa va placa, sa va inspire si poate puneti reteta in practitca.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 7 linguri indulcitor Edulcorem
    • 50 ml ulei
    • 80 gr nuca de cocos
    • 8 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 600 ml lapte
    • 6 linguri indulcitor Edulcorem
    • 5 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 3 linguri nuca de cocos
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru jeleul de zmeura:
    • 400 gr zmeura
    • 2 linguri indulcitor Edulcorem
    • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le puneti peste albusuri, mixati bine. Adaugati faina, praful de copt si vanilia, amestecati usor cu o paleta. La final incorporati nuca de cocos, tot cu ajutorul paletei si cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia in ea. Introduceti blatul in cuptorul incins, pentru 20-25 de minute, pana trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca. Il taiat in doua foi. Puteti si sa coaceti doua foi pe rand, asa cum procedez eu mereu.

Jeleul: Puneti zmeura in blender impreuna cu indulcitorul si o faceti piure. Il turnati intr-o cratita, il puneti pe foc. Amestecati din cand in cand. In momentul in care incepe sa fiarba, dati focul la mic, dizolvati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnati peste zmeura. Amestecati continuu pana incepe sa se ingroasa. Dati jeleul deoparte. Asezati prima foaie de blat, pe hartie de copt, in tava in care l-ati copt. Turnati jeleul peste si il nivelati. Dati tava la rece, pana se intareste jeleul.

Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu indulcitorul si amidonul. Puneti cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel pana crema incepe sa fiarba si se ingroasa. O trageti de pe foc cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati mascarponele, vanilia si mixati bine. La final incorporati nuca de cocos. Scoateti de la rece tava cu prima foaie cu jeleu. Puneti ceva mai mult de jumatate din crema, nivelati. Asezati a doua foaie de blat, restul de crema. O nivelati, iar deasupra presarati nuca de cocos. Acoperiti prajitura fie cu alta tava, cu folie sau ce doriti si o dati la rece 2-3 ore. O portionati si serviti. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu crema de ness si dulceata de visine

Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zahar cu pastai si zaharul pana ce, acesta din urma, se topeste. Punem uleiul in fir subtire, laptele si cafeaua rece. Amestecam 300 gr faina cu...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2019, 21:16
Arata de vis de iarna E la favorite pentru sarbatori. Cat zahar se pune pentru a inlocui indulcitorul ?!
la 21.12.2019, 21:17
buna buna
la 21.12.2019, 21:17
Delicioasa!
la 21.12.2019, 21:20
Arata foarte bine, chiar daca nu stiu eu cum e cu indulcitorul asta...
la 21.12.2019, 21:33
Multumesc mult, Violeta! Aceeasi cantitate ca si indulcitorul!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking