Desert cupcakes

Postat de amayrya in Dulciuri
21 Oct 2017 | 2095 vizualizari
Desert cupcakes

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt mare
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • un plic de praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • faina cat cuprinde
  • crema de ciocolata
  • un praf de sare
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • ornamente
  • hartii pentru briose

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, coaja de portocala. Se adauga treptat faina pana cand se ajunge la o compozitie mai groasa decat cea de clatite.

Se asaza in tava de briose hartia speciala si apoi se adauga doua linguri de compozitie in fiecare forma si apoi o lingurita de crema de ciocolata si apoi se mai adauga compozitie pana cand se umplu cam 3/4. Se introduc in cuptor in jur de 20 de minute, in functie de cuptor.

Crema cu ciocolata cu lapte

Se pun intr- o craticioara 200 ml de frisca lichida si se lasa pana se infierbanta, fara sa fiarba, apoi se adauga 200 de gr de ciocolata cu lapte. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit si apoi se pune la frigider in jur de o ora. Dupa o ora se amesteca cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul si se deschide la culoare.

Crema cu ciocolata alba

Se pun intr-o craticioara 200 ml de frisca lichida, se lasa la infierbantat fara sa fiarba, se adauga 200 gr de ciocolata alba si se amesteca pana se topeste. Se lasa la racit si apoi la frigider o ora. Dupa o ora se amesteca cu mixerul pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa racirea brioselor se ornamenteaza cu cele doua creme si cu diferite alte ornamente.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Postat de momo121

Desert cupcakes cu ganache de kinder bueno

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...

Citeste continuarea

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2017, 17:53
la 23.10.2017, 21:49
la 24.10.2017, 00:40

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking