Ingrediente
- 1 ou
- 100 g unt
- 50 g zahar pudra
- 100 g faina
- 160 g capsuni
- 2 liguri de zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- vanilie
- frosting:
- 50 g unt
- 1 lingura de miere
- 1 lingura sos de caramel (gasiti reteta aici, doar ca de data aceasta nu veti mai pune sare)
- 70 g frisca lichida
Mod de preparare
Punem capsunile spalate si curatate intr-un blender. Piureul de capsuni il punem intr-un vas, impreuna cu cele 2 linguri de zahar si lasam amestecul pe foc pana cand incepe sa fiarba. Strecuram apoi amestecul, sa eliminam semintele.
Mixam oul, zaharul si untul. Adaugam apoi si faina, praful de copt si vanilia.
Acum urmeaza un pas mai diferit, deci fiti atente/atenti! Turnam amestecul de capsuni peste compozitia pentru briose (untul+zaharul+oul+faina etc.). Dupa cum veti observa, amestecul de capsuni nu se va "scufunda". Of, ce tot atatea explicatii? Nu amestecati amestecul de capsuni cu amestecul de unt, ci doar intindeti-l usor pe deasupra. In momentul in care luati cu lingura din vas, amestecul de capsuni va ramane deasupra si nu omogenizat, ca in poza de mai jos.
Punem cate o lingura din amestecul pentru briose in forma pentru briose. A mea a fost una din silicon si am uns-o cu putin unt, dar voi puteti folosi si hartii pentru briose.
Lasam tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand acestea trec testul cu scobitoarea.
Pentru frosting, vom mixa untul moale (la temp, camerei) pana cand acesta se spumeaza. Adaugam apoi mierea si frisca batuta, adaugata lingura cu lingura. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, adaugam si o lingura din sosul de caramel (nesarat).
Eu am decorat briosele cu frosting, o pralina de ciocolata si floricica.
Va place cadoul meu pentru voi?
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu vanilie si capsuni pentru toate doamnele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|