Desert "Curcubeu" de jeleu

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
21 Ian 2012 | 7688 vizualizari
Desert "Curcubeu" de jeleu

O alta reteta din “Bucataria lui Manal”( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii. http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536 Singurul “minus” ar fi timpul lung de preparare, deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare.

Ingrediente

  • 1 cana de lapte(235 ml)  
  • 3 linguri de lapte praf de cocos  
  • 6 si ¼ cani de apa fierbinte  
  • 5 pachete de jeleu cu arome diferite  
  • o forma Bundt de prajitura cu diametrul de 26 cm

Mod de preparare

Se amesteca intr-o cana laptele cu laptele praf de cocos.

Se prepara primul jeleu astfel: intr-un bol se pune praful de jeleu si se adauga 1 cana si ¼ de apa fierbite.Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se pune in forma Bundt.

Se da la frigider pana se intareste bine.

Se prepara urmatoarele jeleuri la fel dar se adauga in plus la fiecare si ¼ de cana de lapte rece.

Se adauga straturi concentrice de jeleu, alternand aromele( si implicit culorile) de jeleu; se asteapta de fiecare data sa se intareasca bine stratul de jeleu inainte de a turna stratul urmator.

Inainte de servire se scoate forma Bundt din frigider si se apasa usor cu degetul marginile si mijlocul jeleului.

Intr-un bol mare se pune apa fierbinte si se introduce pentru cateva secunde vasul Bundt , pentru a usura dezlipirea jeleului de pe pereti.

Se rastoarna pe platoul de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert "Curcubeu" de jeleu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi si crema de gris

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi si crema de gris

Foile: Se bat ouale bine cu zaharul, se adauga uleiul, amoniacul si faina cat cuprinde pentru a putea framanta si a se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 5 parti si se coc 5...

Citeste continuarea

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Postat de Ina

Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra

Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza  cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 10:02
uauuu.....arata delicios
la 21.01.2012, 10:05
Ce minunatie
la 21.01.2012, 10:05
la 21.01.2012, 10:13
Laura
Mihaela
Ina
la 21.01.2012, 10:20
absolut superb!:-8

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking