Ingrediente
- Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
- - 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
- - 4 linguri sirop (din compot);
- - 3 gr. gelatina;
- - putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
- Ce ne trebuie pentru crema alba:
- - 250 gr. frisca lichida;
- - 2 linguri de lapte;
- - 50 gr. zahar;
- - 4 gr. gelatina;
- - 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
- Pentru decor:
- - ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Mod de preparare
Cum preparam jeleul:
Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.
Cum preparam crema: Punem gelatina la hidratat in putina apa. Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.
Cum montam preparatul: Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.
Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)
Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de piersici si crema la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|