Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca
Postat de RODIMUR in Dulciuri 5 Feb 2020 | 7642 vizualizari
În Franța, de Întâmpinarea Domnului, clătitele constituie desertul festiv. De dragul civilizației franceze, aș fi făcut și eu clătite anul acesta, cu acest prilej, dar cum am fost ocupată, am amânat acest moment, până ieri, când am preparat un frumos tort moldovenesc (basarabean) din clătite, o minunăție pe care am savurat-o acum la fel ca prima dată, în urmă cu câțiva ani, la Chișinău, când am fost acolo cu câțiva elevi, la un concurs.
Am aflat atunci că mai există și varianta mai complicată, cu aluat fraged și cremă, care cere mai mult timp, dar rețeta aceasta, cu clătite și frișcă este preferată, fiind mai rapidă, mai economică și mai delicioasă. Și nouă ne-a plăcut foarte mult...
Cât privește denumirea, legenda spune că Guguță era un cioban, iar ”cușma” era căciula lui, din blană de miel.
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite și am folosit doar 10, pentru acest desert.
Inapoi la reteta
|