Desert de toamna, in plina vara

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
21 Iul 2013 | 3812 vizualizari
Desert de toamna, in plina vara

Desi este vara, va propun un "desert de toamna" pentru ca n-am vrut sa-i schimb denumirea. ;) Nu va faceti probleme, pentru ca puteti gasi cu mare usurinta si acum, fructele necesare prepararii. Este un desert "parfumat", usor de facut si pe care fiul meu il adora! Iata ce ne trebuie.

Ingrediente

  • 2 pere marisoare;
  • 100 gr orez;
  • 400 ml lapte;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 praf de sare;
  • 3 linguri cu miere;
  • o lingura unt;
  • 2-3 visine din dulceata.

Mod de preparare

Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara.

Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc.

Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam un sirop in care vom pune feliile de pere.

Punem intr-o craticioara cu fundul gros 2 linguri cu miere si adaugam untul. Lasam sa se topeasca untul, amestecand continuu. Cand lichidul incepe sa fiarba, bagam feliile de pere si le lasam putin ca sa se moaie, dar avand grija sa nu se rupa.

Punem orez intr-un castronel udat cu apa, presam bine cu dosul unei linguri si apoi rasturnam cu grija pe o farfuriuta.

Adaugam deasupra feliile de pere, ornam cu visina din dulceata, presaram putina scortisoara si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de toamna, in plina vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna

Postat de Constelatialeu

Desert Pavlova, cu rochie de vara intr-o toamna

Cele 2 albusuri le-am pus intr-un bol, am presarat un praf de sare si am mixat foarte bine. Am amestecat zaharul cu amidonul apoi l-am adaugat peste albusurile batute spuma, putin cate putin si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2013, 10:08
ce bunatate
la 21.07.2013, 10:17
la 21.07.2013, 10:24
super
la 21.07.2013, 10:38
Ce bun este!!!
la 21.07.2013, 10:38
Laura, Cris, Bya...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking