Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

Postat de diaconta in Dulciuri
16 Iul 2011 | 7577 vizualizari
Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate

Pentru ca e o caldura insuportabila,m-am gandit sa fac ceva foarte racoros,dar si sa nu am nevoie de cuptor.A iesit exact ce am vrut,bun ,racoros,delicios cu siguranta e cel mai potrivit desert pentru o zi torida de vara.M-a dus cu gandul la ravnita vacanta la malul marii,care deocamdata e doar un....vis.

Ingrediente

  • 300 gr biscuiti
  • 150 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 250 gr Mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 4 linguri smantana
  • 3 kiwi
  • o mana frunze menta
  • 2 linguri zahar
  • sirop de menta
  • 10 gr gelatina alba
  • 1 plic tort gelee incolor
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lamaie
 

Mod de preparare

Cantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati.Apoi se pune fierbinte peste biscuiti.Daca mai este nevoie ,puteti sa adaugati inca putina frisca sau lapte caldut.

Pe un platou se pune inelul de la forma detasabila de tort.Asezam biscuitii in interiorul inelului si ii presam bine cu ajutorul unei linguri.Punem platoul la frigider.

Gelatina o punem la hidratat in sucul de la lamaie.Frunzele de menta,impreuna cu kiwi curatate le bunem in blender si le pasam.Adaugam apoi 2 linguri de zahar si le punem pe foc sa dea un clocot.Lasam sa se racoreasca putin.Intre timp mixam frisca impreuna cu smantana.Incorporam apoi si crema Mascarpone.

Punem gelatina in cuptorul cu microunde sa se inmoaie,apoi o turnam peste amestecul de kiwi si menta.

Incorporam amestecul de kiwi cu menta in frisca si mai adaugam doua linguri de sirop de menta.

Punem crema peste foaia de biscuiti si punem din nou la frigider.Lasam pana cand se intareste,apoi punem deasupra jeleul de menta.

Pentru jeleu am folosit 100 ml sirop de menta,100 ml apa,2 linguri zahar pudra si 1 plic tort gelee incolor.Preparam dupa instructiunile de pe ambalaj.

Punem jeleul deasupra cremei si gata desertul.

Pofta buna si muuuuuuuulta racoare!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (107)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajiturele-bombonele din resturi

Postat de Constelatialeu

Prajiturele-bombonele din resturi

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu...

Citeste continuarea

Lava cake

Postat de Pungasa_Rogue

Lava cake

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2011, 17:34
Superb!!! sunt prima...deci o felie cat mai mare!!!
la 16.07.2011, 17:35
super fain si buuuuun
dia draga , vino la mine, ca te duc la mediterana, aici la doi pasi, daca duci dorul marii.... ....
la 16.07.2011, 17:35
Licuta cum sa nu iti dau
P.S.am totusi si o praji la cuptor,ca mama nu prea poate sa manance cu multa crema,asa ca am facut altceva pentru ea
la 16.07.2011, 17:36
Adina mi-e asa dor de mare si de soare,sunt dependenta de soare
pentru intentia ta frumoasa
la 16.07.2011, 17:37
Dia, m-am racorit doar citind ingredientele, acum vreau sa-mi si bucur papilele gustative o bucata, se poate?

Vezi toate comentariile (107)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking