Ingrediente
- 300 gr biscuiti
- 150 gr unt
- 150 gr ciocolata
- 250 gr Mascarpone
- 250 gr frisca lichida
- 4 linguri smantana
- 3 kiwi
- o mana frunze menta
- 2 linguri zahar
- sirop de menta
- 10 gr gelatina alba
- 1 plic tort gelee incolor
- 2 linguri zahar pudra
- o lamaie
Mod de preparare
Cantitatea de biscuiti este aproximativa,eu am vrut un strat mai gros,dar am avut si o foaie cu miere de albine ,ramasa de la o prajitura.Se macina biscuitii.Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati.Apoi se pune fierbinte peste biscuiti.Daca mai este nevoie ,puteti sa adaugati inca putina frisca sau lapte caldut.
Pe un platou se pune inelul de la forma detasabila de tort.Asezam biscuitii in interiorul inelului si ii presam bine cu ajutorul unei linguri.Punem platoul la frigider.
Gelatina o punem la hidratat in sucul de la lamaie.Frunzele de menta,impreuna cu kiwi curatate le bunem in blender si le pasam.Adaugam apoi 2 linguri de zahar si le punem pe foc sa dea un clocot.Lasam sa se racoreasca putin.Intre timp mixam frisca impreuna cu smantana.Incorporam apoi si crema Mascarpone.
Punem gelatina in cuptorul cu microunde sa se inmoaie,apoi o turnam peste amestecul de kiwi si menta.
Incorporam amestecul de kiwi cu menta in frisca si mai adaugam doua linguri de sirop de menta.
Punem crema peste foaia de biscuiti si punem din nou la frigider.Lasam pana cand se intareste,apoi punem deasupra jeleul de menta.
Pentru jeleu am folosit 100 ml sirop de menta,100 ml apa,2 linguri zahar pudra si 1 plic tort gelee incolor.Preparam dupa instructiunile de pe ambalaj.
Punem jeleul deasupra cremei si gata desertul.
Pofta buna si muuuuuuuulta racoare!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara,alternativa pentru inghetata...mai racoros de atat nu se poate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (107)
|