Ingrediente
- 300 g biscuiti de cacao cu ciocolata
- 150 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- o lingura angeli cheri
- 2 linguri sirop de menta
- 200 g unt
- 100 g ciocolata cu lapte
- 100 g ciocolata amaruie cu crema de trufe cu alune
- 2 plicuri gelatina
Pentru ornat:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 50 ml lapte
- 25 gr fulgi ciocolata
- frisca
- capsuni
Mod de preparare
Zdrobim biscuitii cu un robot, dupa care ii amestecam cu 100 g unt la temperatura camerei.
Tapetam o tava de chec cu folie alimentara, punem biscuitii si apasam cu dosul unei lingurii.
Pregatim crema:
Topim ciocolata la microunde, o scoatem din 10 in 10 secunde si amestecam in ea, dupa care o lasam sa se racoreasca usor si adaugam frisca lichida, laptele, angeli cheri, siropul de menta si restul de unt, tot la temperatura camerei si omogenizam bine compozitia, dupa care adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet, o sa iasa o crema lichida, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si dam tava la frigider pana a 2-a zi sau cel putin 4 -5 ore.
Dupa ce s-a intarit crema o rasturnam pe un platou si pregatim glazura din 50 de g de ciocolata si 50 ml lapte, pe care le bagam la microunde cateva secunde, apoi o turnam peste prajitura.
Fulgii de ciocolata se fac din ciocolata data pe razatoarea mare.
Ornam cu frisca in care am bagat sirop de me nta si capsuni.
Pofta buna!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|