Ingrediente
- 150 gr unt
- 160 gr biscuiti de cacao( eu am avut biscuiti fara cacao astfel ca am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar)
- 200 gr ciocolata amaruie
- 2 linguri coniac( eu am pus Metaxa)
- 250 frisca lichida
- 15 gr gelatina
- Sosul pentru ornat:
- 50 gr ciocolata amaruie
- 50 ml lapte
Mod de preparare
Pentru ca nu am avut o tava mica, am dublat reteta si...bine am facut, e o prajitura delicioasa.
Eu nu am avut biscuiti cu cacao si atunci am adaugat doua linguri de cacao si doua linguri de zahar. Data viitoare am sa fac cu biscuiti cu cacao, caci zaharul adaugat intareste putin blatul.
Untul se imparte in jumatate. Se topesc 75 grame de unt intr-un ibric. Intre timp se zdrobesc la robot biscuitii, apoi se amesteca cu untul.
Intr-o tava de chec se pune o folie de prospetime si se aseaza compozitia de biscuiti. Se preseaza bine si se da la rece pana preparam crema. La bain-marie topim ciocolata, o racim usor si adaugam coniacul si frisca, apoi adaugam si untul ramas( 75 gr).
Gelatina o inmuiem in apa si o punem din nou la foc pe baie de abur( intr-un vas) si fara sa o fierbem amestecam bine sa se dizolve complet. O adaugam in compozitia de ciocolata.
Turnam totul peste blatul din tava si dam la rece peste noapte. A doua zi rasturnam pe un platou scoatem folia si ornam cu sosul facut din lapte si ciocolata( topita pe baie de abur).
Pentru ca eu adooor combinatia portocala ciocolata am servit cu portocala caramelizata...divina pur si simplu...
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (65)
|