Prajitura "Foret Noire"

Postat de Anamaria7 in Prajituri
7 Sep 2012 | 16536 vizualizari
Prajitura "Foret Noire"

Prima bunatate incropita in cadrul Proiectului Dulce :) inceput cu ai mei colegi de munca. Urmeaza sa ii indulcesc saptamanal :)) Prajitura/tortul "Padurea Neagra" este expresia culinara a decorului iernatic al pamantului padurii acoperit cu omat, pe care cad bucati de coaja de copac si uneori seminte felurite. La origini, acest desert, fastuos acum, continea doar visine, frisca si lichior.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 180 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 200 gr faina + 1 praf de copt + 4 linguri cacao
  • 2 lgt esenta de rom
  • 50 gr ciocolata topita in 3-4 lg lapte + 3-4 lg ciocolata maruntita
  • Sirop de visine:
  • 100 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 100 ml lichior de visine
  • Jeleul de visine:
  • 1 borcan compot de visine
  • 3-4 lg zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3 lg amidon
  • 100 ml lichior de visine
  • Crema de frisca:
  • 500 ml frisca lichida (nu am folosit vegetala, deci a trebuit zahar)
  • 2 pliculete intaritor de frisca (1 plic/250 ml frisca)
  • 150 gr zahar pudra
  • 80 ml lichior de visine+ 100 gr ciocolata neagra si visine pentru decor

Mod de preparare

Blatul:

Mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc adaugam zaharul. Dupa ce acesta s-a topit punem si galbenusurile, pe rand, apoi ciocolata topita si la final, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Punem blatul intr-o tava de 25 cm x 35 cm si coacem la 180C pana ce trece testul scobitorii.

Siropul:

Fierbem apa cu zaharul pana se formeaza un sirop putin mai gros, apoi adaugam lichiorul. Lasam putin la racit.

Jeleul de visine:

Scurgem visinele, iar sucul il punem la fiert, mai putin cateva linguri pe care le amestecam cu amidonul pana se omogenizeaza. Devine ca un sos lung. Cand sucul fierbe, adaugam amidonul "lungit", oprim focul si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc, turnam lichiorul, zaharul si visinele cat inca e fierbinte si amestecam. Apoi lasam putin la racit.

Crema de frisca:

Mixam frisca RECE pe viteza medie 2-3 minute, apoi pe viteza mare pana se ingroasa. Cand e gata, punem zaharul si intaritorul si mai amestecam pana cand vedem ca s-a mai intarit putin. La final, adaugam lichiorul.

Asamblare:

Blatul se taie pe 2 nivele. Nivelul de jos se insiropeaza bine, apoi se aseaza jeleul de visine usor caldut si se lasa la racit. Peste acesta intindem 3/4 din frisca, peste frisca apasam usor nivelul al doilea al blatului, il insiropam si pe acesta si il acoperim cu restul de frisca.

Decoram cu visine, aschii de ciocolata si/sau sos de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Foret Noire"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec marmorat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert chec marmorat

Punem pe foc, zaharul si cele 8 linguri de apa si lasam sa fiarba pana obtinem un sirop. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Peste albusurile spuma, adaugam treptat, siropul fierbinte,...

Citeste continuarea

Briose fluturas

Postat de lilik

Briose fluturas

Intr-un bol amestecati toate ingredientele uscate(faina,praful de copt,zahararul,vanilina si un praf de sare) si in alt bol amestecati ingredientele lichide(iaurtul,oul,uleiul). Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2012, 08:32
ehehehe, ce ne-aduce azi tinerica asta frumoasa!
la 07.09.2012, 08:33
Cred ca vreau si eu sa fiu colega cu tine! O delicatesa!
la 07.09.2012, 08:43
pot sa ma bag si eu in Proiectul asta pana mananc juma' de prajitura?
pupici fata faina
la 07.09.2012, 09:00
buna buna
la 07.09.2012, 09:08
veniti, colegii mei va astept cu tavile deschise

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking