Blatul:
Mixam albusurile cu un praf de sare, cand se intaresc adaugam zaharul. Dupa ce acesta s-a topit punem si galbenusurile, pe rand, apoi ciocolata topita si la final, adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
Punem blatul intr-o tava de 25 cm x 35 cm si coacem la 180C pana ce trece testul scobitorii.
Siropul:
Fierbem apa cu zaharul pana se formeaza un sirop putin mai gros, apoi adaugam lichiorul. Lasam putin la racit.
Jeleul de visine:
Scurgem visinele, iar sucul il punem la fiert, mai putin cateva linguri pe care le amestecam cu amidonul pana se omogenizeaza. Devine ca un sos lung. Cand sucul fierbe, adaugam amidonul "lungit", oprim focul si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase. Luam de pe foc, turnam lichiorul, zaharul si visinele cat inca e fierbinte si amestecam. Apoi lasam putin la racit.
Crema de frisca:
Mixam frisca RECE pe viteza medie 2-3 minute, apoi pe viteza mare pana se ingroasa. Cand e gata, punem zaharul si intaritorul si mai amestecam pana cand vedem ca s-a mai intarit putin. La final, adaugam lichiorul.
Asamblare:
Blatul se taie pe 2 nivele. Nivelul de jos se insiropeaza bine, apoi se aseaza jeleul de visine usor caldut si se lasa la racit. Peste acesta intindem 3/4 din frisca, peste frisca apasam usor nivelul al doilea al blatului, il insiropam si pe acesta si il acoperim cu restul de frisca.
Decoram cu visine, aschii de ciocolata si/sau sos de visine.