Tort "Foret Noire"

Postat de Creatsa in Torturi
15 Noi 2012 | 8659 vizualizari
Tort "Foret Noire"

Ingrediente

  • Blat alb
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • 50 miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Umplutura de visine:
  • 300 g visine
  • 15 g faina
  • 60 g zahar
  • Blat de ciocolata:
  • 150 g ciocolata neagra
  • 5 galbenusuri
  • 5 albusuri
  • 150 g zahar
  • 1 lingura cacao
  • 30 g faina
  • Crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 25 ml visinata/kirsch/cognac
  • 5 g gelatina alimentara
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • 150 g fasii de ciocolata crema de ciocolata frisca

Mod de preparare

Blatul alb:

Se topeste untul ,cand s-a racit se amesteca cu mierea ,vanilia,zaharul si ouale apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Umplutura de visine:

Se pun visinele cu zaharul pe foc si se lasa sa dea in clocot apoi se adauga faina amestecata cu putina zeama de visine.

Blatul de ciocolata:

Se topeste ciocolata cu putin lapte sau frisca si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata topita, cacaua si faina, apoi se adauga albusurile batute spuma.

Crema alba:

Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile cu zaharul pana se ingroasa. Se bat 200 ml frisca bine, se adauga treptat crema de galbenusuri, ciocolata topita si alcoolul. Se hidrateaza gelatina conform instructiunilor dupa plic si se adauga cremei.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata cu 100 ml frisca si se lasa la racit. Se fierb pe baie de aburi galbenusurile/zaharul/laptele pana se ingroasa. Se bate frisca bine se adauga crema de galbenus, ciocolata topita si gelatina hidratata.

Asamblare: Blat alb, umplutura de visine, blatul de ciocolata, crema alba, crema de ciocolata

Se imbraca tortul in frisca sau se ung marginile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu fasii de ciocolata.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Foret Noire"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort Foret Noire

Postat de Floryella78

Tort Foret Noire

Facem un blat clasic de tort in felul urmator: separam albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma adaugand progresiv zaharul. Cand compozitia sa intarit adaugam galbenusurile pe rand,...

Citeste continuarea

Foret Noire

Postat de comanligia

Foret Noire

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 10:39
ce super arata
la 16.11.2012, 11:41
bun bun
la 16.11.2012, 17:42
la 16.11.2012, 18:19
Multumesc!
la 16.11.2012, 19:24
Bun si frumos! Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking