Ingrediente
Blatul de biscuiti:
- 300 g biscuiti digestivi
- 150 g unt
Crema de iaurt :
- 400 g iaurt grecesc
- 200 g ciocolata alba
- 50 ml lapte
- 100 g zahar
- 7 g gelatina
- caise (10 buc )
- visine
Mod de preparare
Biscutii se macina la blender, untul se topeste si se amesteca delicat cu biscutii macinati.
Intr-o forma de copt, 20 cm, am folosit eu. Se toarna biscutii, se aplatizeaza cu o lingura si se da la frigider 5 10 minute.
Dupa cele 10 minute, se pun caisele jumatati si se pune deoparte.
Ciocolata alba se topeste cu laptele pe baie de aburi. Dupa ce s-a topit, se da deoparte si se lasa la racit, cand e rece, se mixeaza cu iaurtul grecesc. Se adauga si gelatina hidratata in 50 ml apa, apoi topita pe baie de aburi.
Se toarna peste blatul de biscuiti si caise si se da la frigider minim cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara cu caise si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|