Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

Postat de oanapl in Prajituri
23 Iul 2020 | 2156 vizualizari
Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

retete de vara Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru. Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300g făină albă
  • 150g unt gras (min 82%, rece)
  • 50g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • esență de lămâie
  • 2 gălbenușuri
  • 3-4 linguri de apă rece
  • pentru umplutură:
  • 600g caise (fără sâmburi)
  • 200g vișine
  • 150g cireșe negre
  • 50g zahăr măcinat
  • 3 linguri amidon
  • pentru aluat sfărâmicios:
  • 75g făină
  • 50g zahăr
  • 50g unt

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii.
Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. 
Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat.

Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos.
Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu caise, visine si cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Postat de merisor67

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie. Tapetam o tava de 25/35 cm cu...

Citeste continuarea

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Postat de eumimi

Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie

Iata cum se prepara Reteta de cremsnit cu frisca si crema de vanilie Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Daca este impartit in 2 parti, este perfect. Daca nu, il impartim noi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2020, 21:35
la 23.07.2020, 21:53
la 24.07.2020, 09:11
Delicioasa!
la 24.07.2020, 15:00
Buna!
la 24.07.2020, 17:56
ce bunatate de tartsa ai facut!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking