Desert Dobos rulat

Postat de rodicaspring in Prajituri
24 Dec 2021 | 2857 vizualizari
Desert Dobos rulat

Aceastä ruladä festivä este o combinatie dintre o buturugä si tortul dobos. Ingredientele sint asemänätoare

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 10 oua
  • 200 zahar
  • 60 gr unt,
  • 10 linguri fäinä,
  • vanilie.
  • Cremä:
  • ciocolatä 400gr,
  • vanilie,
  • 10 gälbenusuri,
  • 250 zahär sau 200 
  • 600 gr unt 
  • ornare dupä dorintä,
  • cremä-friscä.

Mod de preparare

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus .

Fäina se pune la sfarsit in compozitie, in ploaie, se amestecä si se repartizeazä 5 foi pe dosul tävii pätrate care se coc 9 minute mai moi putin, nu sä se lipeascä dar nici crocante cä nu se mai pot rula. Toate foile se coc pe hirtie de copt. Cand se scot, se inläturä si se ruleazä repede foile in altä hartie , panä nu se intäresc, cä altfel se rup. Aici mentionez cä fiecare foaie sä fie crema intinsä pe ele cind vrem sä le ruläm din 3 foi se prelungeste una din alta sä iasä o ruladä mai groasä mai lungä.

Crema: untul se bate spumä. Gälbenusurile se amestecä pe foc cu zahär pudrä si vanilie.

Ciocolata se topeste cu 100 gr friscä nebätutä, pe foc apoi se pune in gälbenusuri. Cand s-a mai räcit un pic se amestecä cu untul. Dupa cum spuneam foile umplute se ruleazä, 3 buc se face o ruladä, apoi separat cele 2 tot asa; apoi, se taie sub formä de creangä in 2, se ataseazä la ruladä, lateral.

Se orneazä dupä dorintä, friscä sau si cremä si friscä, ca in pozä.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Dobos rulat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Postat de Anamaria7

Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C. Rulada Velvet: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2021, 10:40
la 26.12.2021, 16:08
Ce fain arată...!
la 26.12.2021, 19:21
la 26.12.2021, 22:44
Felicitari !!! Arata impecabil !!!
la 27.12.2021, 13:08
Super!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking