Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Postat de Anamaria7 in Torturi
6 Mar 2011 | 5867 vizualizari
Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)

Of. 22 de ani. Prea mult :P macar am ajuns la varsta la care am voie sa ma joc cu aragazu :))) Mi s-au cerut pere si branza. Am executat :D

Ingrediente

Pentru blatul ruladei Velvet:

  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 1/4c cacao
  • 3/4c faina
  • 4 oua
  • 3/4c zahar
  • 1 lg ulei
  • 2 lg buttermilk
  • 1 lgt suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pentru crema ruladei:

  • 240gr crema de branza
  • 1c zahar pudra
  • 6 lg unt moale
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru rulat

Pentru crema de pere:

  • 4 pere coapte, dar nu moi
  • 1 baton de scortisoara
  • 500ml lapte
  • 250gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 250ml frisca
  • 24 gr gelatina (8 foi)

Pentru decor:

  • 200ml frisca
  • 200gr crema de branza
  • alune de padure prajite si decojite

Pentru pasta de zahar:

  • 450gr zahar pudra
  • 5gr gelatina
  • 50gr miere

+ 1 foaie de dobos (de cumparat)

Mod de preparare

Pregatim o tava dreptunghiulara de 30cm x 40cm cu hartie de copt. Incingem cuptorul la 180C.

Rulada Velvet:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza si cu zaharul. Cand amestecul devine lucios si tare se adauga galbenusurile pe rand, apoi esenta de vanilie, sucul de lamaie si uleiul. Faina amestecata in prealabil cu sarea, praful de copt si cacaoa (cernute), se inglobeaza amestecand cu lingura, de sus in jos. Turnam blatul in tava si il tinem in cuptor pana cand trece testul scobitorii. Intre timp, pregatim un prosop umed presarandu-l cu zahar pudra.

Cand e gata blatul, il scoatem si il rasturnam pe prosop, apoi il rulam strans cu prosop cu tot. Pana se raceste trecem la crema. Amestecam toate ingredientele cu mixerul.

La final, desfacem rulada, intindem crema si rulam din nou strans. O impachetam in celofan si o tinem la rece.

Crema de pere:

Punem perele (curatate de coaja si taiate cubulete) la fiert cu batonul de scortisoara in 400ml apa, dar nu le lasam sa se moaie tare (cca 10min). Laptele se pune la fiert cu 175gr zahar.

Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga laptele fiert. Punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi se pune pe baie de aburi pana cand se dizolva. Cand s-a racit crema, turnam gelatina, apoi frisca batuta.

Asamblare:

Din foaia de dobos decupam un cerc cat fundul formei in care montam tortul. Peste foaie asezam felii de cca 2cm grosime de rulada Velvet, apoi rasturnam 2/3 din crema. Dam forma la rece cel putin 15min, sa se aseze putin crema de pere, apoi asezam restul feliilor de rulada si restul cremei de pere. Tinem tortul la rece cel putin 2 ore (eu l-am tinut peste noapte).

Pasta de zahar:

Intr-un bol inalt, in mijlocul zaharului pudra, turnam gelatina hidratata si dizolvata ca cea de la crema de pere, impreuna cu mierea. Luand tot cate putin din zaharul din jur, framantam pana ajungem la un aluat usor lipicios. Pe o suprafata presarata cu zahar pudra, intindem cu facaletul o foaie rotunda pe care o asezam pe tort. Din resturi putem modela tot felul de chestii :)

Pentru lateralul tortului, frisca batuta se amesteca bine cu crema de branza. Ornam apoi cu alunele de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Velvet Roll cu pere (22 ani)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Retete similare

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Tort Fanta Dukan

Postat de deyutzky

Tort Fanta Dukan

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul peste albusurile spuma si amestecam cu un tel....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 20:08
super arata de ziua mea eu nu-mi fac tort sa-mi cumpere altii
la 06.03.2011, 20:08
Splendida varsta...splendid tort!!! Sa-ti dea DD tot binele din lume Anamaria! Esti o fata minunata!!!!
la 06.03.2011, 20:17
Ce tort frumos si bun sa traiesti mult si frumos si am sa ma gandesc ce fel de tort sa comand sa-mi faci
la 06.03.2011, 20:19
ce varsta frumoasa...la multi ani ...un tort grozav
la 06.03.2011, 20:27
la multi ani frumoasa varsta si baiatul meu cel mijlociu a implinit pe 28 feb 21 ani

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking