Tort cu visine si crema de vanilie

Postat de diaconta in Torturi
5 Aug 2016 | 5775 vizualizari
Tort cu visine si crema de vanilie

Pentru că în luna iulie cele două surori ale mele au avut aniversarea şi pentru că am petrecut câteva zile minunate împreună,nu puteam să nu le pregătesc un tort. Dorinţa lor a fost să fie ceva simplu,care să nu-mi răpească prea mult timp,mai ales că eram în vizită la nepoata mea şi nu aveam prea multe ingrediente la îndemână. Chiar dacă nu a fost ceva sofisticat,a fost foarte gustos,mai ales că vişinele au fost culese din propria grădină de nepoata mea.   O combinaţie minunata de blat pufos,jeleu de vişine acrişoare şi cremă aromată de vanilie.

Ingrediente

Blat (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • Sare

Crema de vanilie:

  • 500 g mascarpone
  • 1 plic budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie

Pentru stratul de visine si jeleu:

  • 300 g visine fara sâmburi
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.

Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.

Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos.

In siropul lasat am adaugat o lingura de faina si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am lasat jeleul sa se raceasca si am pregatit blatul,dupa reteta de aici.

Am pus compozitia de blat peste visine si am pus la cuptor  la 200 de grade.Dupa 15 minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.

Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.

Am rasturnat blatul pe un  platou iar peste visine am pus jeleul pregatit.

Cât timp  s-a copt blatul,am pregatit crema.

Am pregatit budinca din lapte si praful de budinca.Am adaugat vanilia.

Am lasat-o sa se raceasca.

Am mixat crema mascarpone cu o lingura de zahar,apoi am încorporat budinca racita.

Am pus crema deasupra tortului si am presarat putina cacao.

Am lasat la frigider sa se raceasca foarte bine,apoi l-am servit.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2016, 23:10
Ce bun trebuie sa fie!
la 05.08.2016, 23:12
bun bun
la 05.08.2016, 23:17
Este minunat si asa simplu!
la 05.08.2016, 23:43
Yammiii!
la 06.08.2016, 09:36
Dulciurile simple de obicei sunt cele mai bune, doar ca ne place noua sa ne complicam Foarte bun in combinatie cu visine si budinca de vanilie!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking