Ingrediente
Blat (tava cu diametrul de 28 cm):
- 5 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- Sare
Crema de vanilie:
- 500 g mascarpone
- 1 plic budinca vanilie
- 400 ml lapte
- 1 lingura zahar
- Vanilie
Pentru stratul de visine si jeleu:
- 300 g visine fara sâmburi
- 4 linguri zahar
- 1 lingura faina
Mod de preparare
Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop.
Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop.
Cu cât vor fi mai multe visine,cu atât va fi mai gustos.
In siropul lasat am adaugat o lingura de faina si am fiert pâna ce s-a îngrosat.
Am lasat jeleul sa se raceasca si am pregatit blatul,dupa reteta de aici.
Am pus compozitia de blat peste visine si am pus la cuptor la 200 de grade.Dupa 15 minute am redus temperature la 180 de grade si am mai lasat 20 de minute.
Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Am rasturnat blatul pe un platou iar peste visine am pus jeleul pregatit.
Cât timp s-a copt blatul,am pregatit crema.
Am pregatit budinca din lapte si praful de budinca.Am adaugat vanilia.
Am lasat-o sa se raceasca.
Am mixat crema mascarpone cu o lingura de zahar,apoi am încorporat budinca racita.
Am pus crema deasupra tortului si am presarat putina cacao.
Am lasat la frigider sa se raceasca foarte bine,apoi l-am servit.
S-aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|