Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Postat de rocsi_1612 in Torturi
25 Iun 2024 | 2728 vizualizari
Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Am gasit aceasta reteta la Roxana Blenche si din prima mi-a facut cu ochiul! Este o mega bunatate de tort, super usor si racoritor, care iese grozav de bine. O sa il refac si cu alte fructe, desi sunt sigura ca in varianta cu visine va ramane preferatul meu. Am impartit din el la cateva cunostinte si toti m-au intrebat de reteta, una din doamne chiar m-a rugat sa ii fac si ei acest tort ca i-a placut enorm. Sa il incercati cat inca mai sunt visine, desi sunt sigura ca cine iubeste prajiturile cu visine, s-a aprovizionat cu cateva la congelator sau borcane.  Pentru acest Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios ai nevoie de urmatoarele ingrediente: visine, faina, unt, oua, iaurt, amidon.

Ingrediente

  • Ingrediente Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios
  • Pentru umplutura de visine:
    • 400 gr visine proaspete
    • 300 gr visine congelate
    • 180 ml apa
    • 5 linguri amidon
    • 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, iar daca va place mai dulce, puneti 200 gr)
    Pentru aluat:
    • 4 galbenusuri
    • 90 gr unt topit
    • 70 gr indulcitor pudra (sau zahar pudra)
    • 230 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • sare
    Pentru crema de iaurt cu bezea:
    • 600 gr iaurt grecesc
    • 80 gr indulcitor 1:2 (160 gr indulcitor normal sau zahar, 180-200 gr pentru a fi mai dulce)
    • 4 albusuri
    • 3 linguri amidon
    • 2 lingurite vanilie
    • sare

Mod de preparare

Cum se prepara Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios

Umplutura de visine:

Daca folositi visine proaspete, dupa ce le spalati, le scoateti samburii. Puneti toate visinele intr-o cratita, adaugati indulcitorul, apa si amidonul. Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit, amestecati pana obtineti o compozitie cam ca o budinca. O dati deoparte.

Aluatul: Mixati galbenusurile cu indulcitorul. Adaugati untul topit, un praf de sare si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, pana obtineti un aluat omogen si nelipicios. Rupeti cam 50 de grame, il puneti in folie alimentara si il bagati de congelator. Tapetati cu hartie de copt fundul unei tavi rotunde, detasabile, de 26 cm. Intindeti o foaie din restul de aluat, o asezati in tava, inclusiv in sus. O apasati usor cu degetele.

Crema de iaurt cu bezea: Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Iaurtul il amestecati cu amidonul si vanilia, adaugati bezeaua in doua transe peste iaurt, amestecand cu o paleta de silicon, cu miscari lente. Turnati umplutura de visine peste aluat, o nivelati. Deasupra puneti umplutura crema de iaurt, o nivelati.  Daca aveti surplus de aluat in sus, il indepartati. Scoateti bucatica de aluat din congelator, o dati pe razatoarea mica, deasupra cremei de iaurt cu bezea. Introduceti tortul in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 45 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il pudrati cu indulcitor (zahar), il portionati si serviti.

Incearca si reteta de Tort cu ciocolata si visine, un tort excelent sau reteta de Prajitura Fantezie cu visine.

Iti recomandam si reteta delicioasa pentru Prajitura Valurile Dunarii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine, iaurt si bezea - Desert elegant si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Postat de MotanLaOale

Tort de piscoturi cu crema de capsuni

Se spala si se curata capsunile si se zdrobesc cu mixerul vertical impreuna cu branza. Se adauga zaharul pudra, frisca lichida si plicul de Creme Ole si se mixeaza 3-4 minute pana se obtine o...

Citeste continuarea

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Postat de simona72

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2024, 21:21
Ce bine arata
la 25.06.2024, 21:31
Tare bun, dulce acrișor...
la 26.06.2024, 03:34
la 26.06.2024, 07:56
Doamneeeee...cat de bun trebuie sa fie !
la 26.06.2024, 10:17

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking