Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

Postat de diaconta in Torturi
27 Iul 2017 | 4038 vizualizari
Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

Pentru că, văzând că mă prefac că plouă, Bucătăraşul m-a “urecheat” cu delicateţe (ştiind că sunt o sensibilă ) pârându-mă că am făcut 7 anişori şi că aşa ca o torturăreasă cum mă ştie, sigur o să vin cu un tort, dacă nu chiar cu două (concurând-o chiar şi pe Ela), am dat fuguţa acasă să pregătesc repejor un tort. Si mă şi apropii “vertiginos” de cele 700 de reţete cu care mă eticheta Bucătăraşul  :)))) Si nu unul oarecare, era musai să fie în formă de inimă, o inimă maaaare să-i cuprindă pe toţi bucătăraşii. Si ca să nu-mi aud vorbe cum că nu am dat şi de băut, am îmbătat crema cu nişte vin roşu.  Am să vă spun că nu v-am uitat, doar că multe lucruri s-au schimbat, priorităţile au devenit altele şi timpul este la fel de nemilos dacă nu chiar mai nemilos decât înainte.

Ingrediente

Blat 1:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare

Blat 2:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Crema de lamâie si mascarpone:

  • 300 g mascarpone
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml zeama de lamâie
  • 1 lingura amidon
  • Coaja de lamâie
  • 4 linguri frisca batuta(din cea cu care am ornat)
  • Câţiva căpşuni

Jeleu din vin:

  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri zahar(daca este vin dulce,nu e nevoie)
  • 1 lingura amidon

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie

Pentru ornat şi décor:

  • 500 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 cornete din vafa,din cele pentru înghetata
  • 70 g ciocolata amaruie
  • Capşuni

Mod de preparare

Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante.

Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice.

Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul si spuma are consistenta unei creme.

Am adaugat faina si am amestecat usor cu un tel, având grija sa nu pierd aerul încorporat  la mixare.

Pe fundul tavii în care am copt, am pus o hârtie de copt, iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.

Am pus compozitia în tava, am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.

Este util însa de verificat cu o scobitoare daca este copt.

L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.

Pentru cel de-al doilea blat, am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus peste spuma de albusuri.

La final, am adaugat usor si faina.

La fel, am pus la cuptor (în aceeasi forma) la 180 de grade C, pentru 25 de minute.

Pentru  jeleul din vin, am amestecat vinul cu amidonul si zaharul (daca este cazul), apoi am pus amestecul pe foc pâna ce s-a îngrosat. L-am lasat sa se raceasca.

Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi crema.

Am mixat cele doua oua cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie, amidonul si am pus vasul pe baie de aburi, amestecând pâna ce s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca. Am mixat crema mascarpone, apoi am adaugat crema de lamâie racita, iar la final, am încorporat usor frisca batuta.

Am taiat cele doua blaturi în doua, obtinând astfel 4 blaturi.

Am însiropat blaturile, apoi pe 3 din cele 4 blaturi am pus jeleu din vin, un strat de crema si bucati de capsuni.

Smântâna am mixat-o cu o lingura de zahar pudra, apoi am îmbracat cu ea tortul.

Am ornat cu ciocolata, vafe si capsuni.

Un tort simplu dar foarte gustos, asa cum au apreciat si cei care l-au gustat.

 S-aveţi poftă !

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura si mascarpone

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la...

Citeste continuarea

Tort Green Joy

Postat de Ela68

Tort Green Joy

Mod de preparare Blat Joconde :   1. Mixam ouale intregi cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi fisticul si omogenizam.  2. Separat, batem albusurle cu un praf de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 27.07.2017, 19:20
Mulţămită-i fi Cleme?
la 27.07.2017, 19:21
Bine-i amu’ Bucătăraş?
la 27.07.2017, 19:23
Sa vad eu cum mai scrie si "desert" in fata la atata carnat de titlu ))))
la 27.07.2017, 19:29
M-ai lasat fara suflare!
la 27.07.2017, 19:36
D-apoi sa vin sa te resuscitez,sa nu ramai asa ...inert si fara portia de tort

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking