Tort "Vis cu pere"

Postat de postavaru in Torturi
8 Noi 2010 | 3546 vizualizari
Tort "Vis cu pere"

l-am facut pentru mine, eu fiind o Mihaela, mai micuta, ce-i drept. Dar pentru ca este destul de mare il impart cu voi. Toate Mihaelele si Gabrielele primesc portie dubla. LA MULTI ANI!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 5 linguri apa fierbinte
  • 50 g cacao
  • Pentru compotul de pere:
  • 5 pere
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa
  • 2 linguri amodon
  • scortisoara
  • Crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de branza de vaci:
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 3/4 pahar frisca lichida
  • 70 g unt
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri coniac
  • aschii de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Albusele se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi 50 g zahar si se bate in continuare pana luceste puma, ca la bezea.. Se pune la rece.

Se mixeaza galbenusele cu apa fierbinte pana se face spuma. Se adauga restul de zahar (100 g) si se mai mixeaza putin. Se adauga apoi cacaoa si faina iar deasupra spuma de albus. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.

Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie si se coace in cuptorul preancalzit la 200 de grade, 15-20 de minute.

Se lasa sa se raceasca.

Crema de ciocolata:

Se  topeste ciocolata la foc mic. Se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu sa lasa sa fiarba.

Se da la rece pana in momentul asamblarii.

Compotul de pere:

Se curata perele si se taie bucatele. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si 200 ml apa. Se lasa la fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie perele.

Se dizolva amidonul in 50 ml apa si se adauga peste pere. Se lasa sa dea cateva clocote, pana se leaga.

Se lasa sa se racesca compotul, la temperatura camerei.

Crema de branza de vaci:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, pana devine ca o crema.

Se bate frisca si se adauga crema de branza. Se mixeaza pana se omogenizeaza.

Trufe de ciocolata (by aziz):

Se topeste untul cu ciocolata.

Se pune frisca pe foc mic si se adauga untul si ciocolata topite. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja de portocala si coniacul si se amesteca.

Se da la frigider 2 ore. Dupa ce a stat la rece se formeaza bilute si se tavalesc prin aschii de ciocolata.

Asamblarea:

Se taie blatul de doua ori pe orizontala.

Se pune primul blat si peste el se intinde compotul de pere. Se lasa sa se raceasca de tot.

Peste compot se pun 2-3 linguri din crema de branza si se intinde.

Se pune al doilea blat apoi crema de ciocolata si ultimul blat.

Se imbraca tortul in crema de branza de vaci. Se pastreza cateva linguri de crema pentru ornat.

Se orneaza cu crema de branza ramasa, trufe de ciocolata si aschii de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Vis cu pere"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Desert tort Lucia (86 de ani)

Postat de Constelatialeu

Desert tort Lucia (86 de ani)

Blat nuca : Am folosit un inel de inox reglabil pentru a coace blatul. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2010, 12:08
la multi ani!!!!!superb tort, revin pt furci
la 08.11.2010, 12:11
Multumesc Dana
la 08.11.2010, 12:45
La multi ani ancapai de ce nu ai zis mai fata mai repedesa ne taraiesti macat 100 de ani de acum incolo
la 08.11.2010, 12:46
ups,inca nu au parut furcile dar revin
la 08.11.2010, 13:13
La multi ani mihaela noastra.....sa ne bucuri mereu cu prezenta ta

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking