Desert entremet cu mousse de caramel

Postat de licurici_lra in Prajituri
17 Mar 2018 | 3845 vizualizari
Desert entremet cu mousse de caramel

Ingrediente

  • Pentru blat dacquoise:
    • 4 albusuri;
    • un praf de sare;
    • zeama de lamaie;
    • 6 linguri zahar;
    • 2 linguri cu varf de faina;
    • 100 g migdale.
  • Pentru mousse de caramel:
    • sos caramel: 50g unt, 150 g zahar brun, 130 ml frisca lichida.
    • 200 g mascarpone;
    • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Dr.Oetker;
    • 100 g frisca lichida;
    • 5 g gelatina fin maruntita Dr.Oetker.
  • Glazura:
    • 175 ml apa;
    • 200 g zahar;
    • 200 g lapte condensat;
    • 100 g ciocolata alba;
    • 4 foi gelatina Blatt Gelatine Dr.Oetker.

Mod de preparare

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. 

Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari.

Faina si migdalele macinate se incorporeaza incet in spuma de albusuri.

Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava cu hartie de copt, iar pe deasupra se presara migdalele taiate.

Se baga in cuptorul preincalzit, la 160 grade, pentru 13-15min. 

Blatul se taie dupa forma unde este pus. 

Pentru mousse-ul de caramel, se incepe cu sosul.

Intr-o tigaie, se topeste untul, apoi se adauga zaharul brun si se amesteca. Se lasa pe foc cateva minute (amestecandu-se din cand in cand), pana apar bule, apoi se adauga frisca lichida si se lasa pe foc 1-2 minute, amestecandu-se continuu. 

Sosul se lasa la racit in alt vas.

Gelatina se hidrateaza, apoi se adauga in frisca batuta.

Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga sosul de caramel, cate putin, apoi se incorporeaza frisca.

Crema obtinuta se baga 30min la frigider.

Pentru glazura, gelatina se hidrateaza cateva minute. Apa se amesteca pe foc cu zaharul, pana se topeste, apoi se ia de pe foc. Se adauga frisca lichida si ciocolata. Cand se topeste ciocolata, se pune gelatina, apoi colorantul. Se lasa la racit.

Montare: intr-o forma de silicon se pune mai mult de jumatate din mousse, apoi blat, restul de mousse si blat. Se tine in frigider cateva ore, apoi se rastoarna, iar pe deasupra se toarna glazura. Se tine in frigiter, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert entremet cu mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lamaie

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de lamaie

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/23 cm si am copt doua foi de blat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare....

Citeste continuarea

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Postat de RuxyRux

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2018, 09:01
la 17.03.2018, 09:12
superb si gustos!
la 17.03.2018, 09:26
Bun!
la 17.03.2018, 10:12
Excelent!
la 17.03.2018, 13:12

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking